Vardagslyx

Har du barn som är över tio år? Låt barnen fixa middagen någon kväll i veckan. Låt dom bestämma vad som ska ätas, och även få tillfredsställelsen av att duka, göra fint och laga maten. Du kanske behöver vara stand-by för att fixa spis och ugn, men annars kan du koppla av och låta dig serveras. Ha ett öppet sinne, och testa vad de nu har hittat på. Döm inte något för snabbt. Skulle det visa sig att det blir helt oätligt, finns det ju alltid mackor som alternativ.


Dottern ville göra middag en dag. I vår familj är vi väldigt förtjusta i soppor vintertid, och brukar göra någon soppa i stort sett varje vecka. Hon ville då göra pepparkakssoppa. Det lät väldigt märkligt tyckte jag, och tänkte att det kan väl inte bli gott. Men, hon fick som hon ville och gjorde en grund som påminner om gulaschsoppa gjord på köttfärs, potatis, krossade tomater och sen kryddade hon med pepparkakskryddor dvs kanel, kardemumma, kryddnejlika och ingefära. Och det blev så gott! Otroligt mustig och god soppa, mycket godare än vad jag trodde det skulle bli.


 

Jag inser nu att jag den senaste veckan har haft tre olika inlägg som har handlat om hur jag har ändrat uppfattning om saker. Där jag har tyckt om sådant jag inte alls trodde jag skulle gilla. Jag tror att det är viktigt att ha ett öppet sinne om saker och ting. Testa något innan du bestämmer om du tycker om det eller inte. Var inte för snabb med att säga nej, och avfärda olika saker. Att testa nya saker är bra både för hjärnan, men också för vår känsla av livstillfredsställelse. Och tänk att du kanske hittar nya favoriter :)

Låt barnen få kreera fritt i köket. Låt dom testa de mest vansinnga kombinationer. Det kanske blir riktigt, riktigt gott....om inte är ingen större fara skedd. Och förhoppningsvis har ni haft kul unde tiden


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0