Vad vill du göra innan du dör??

Programmet "99 saker du måste göra innan du dör" var roligt och intressant, men naturligtvis deras högst privata önskningar, och lite grabbigt emellanåt. Men tanken är bra.


Jag har läst två böcker som bygger på samma idé. Dels 20 önskningar
Änkan Anne Marie Roche är en av huvudpersonerna i den här boken och det är hon som äger bokhandeln på Blossom Street. Anne Marie och några andra änkor träffas på Alla hjärtans dag och bestämmer sig för att skriva en lista med tjugo önskningar på saker som de alltid velat göra men som aldrig blivit av. En av punkterna på Anne Maries lista är att göra något gott för någon annan. Vilket leder till att hon ställer upp som frivilligarbetare på en skola där den åttaåriga Ellen blir hennes lunchkamrat. Anne Marie fick aldrig några egna barn vilket har varit en av hennes högsta önskningar i livet. Men nu har hon chansen att göra något gott för en liten flicka som har en trasig brakgrund.


En annan bok är Nästa sak på min lista
Boken handlar om June Parker, som råkar vara inblandad i den bilolycka som blir hennes medpassagerares Marissas död. Av en slump upptäcker June en lista som Marissa har skrivit, och som innehåller 20 saker att göra innan hon fyller 25 år.

20 saker att göra innan jag fyller 25". Så lyder rubriken på den listan June Parker hittar. Hon bestämmer sig för att själv utföra de saker som finns med på listan, ett beslut som försätter henne i de mest omöjliga situationer...

Sakerna på listan är allt från inspirerande (springa ett femkilometerslopp, se en solnedgång), till mer vågade (gå ut utan behå) till nästan omöjliga (förändra någons liv), och medan June skyndar på för att slutföra listan före deadline, lär hon sig mer om sitt eget liv än hon någonsin hade väntat sig.


Båda böckerna är roliga och lättlästa, men med en allvarlig underton. Vilka saker vill du göra innan du dör?  Vilka drömmar har du? Vilka platser skulle du villja se, och vad skulle du vilja testa? Fundera och skriv din egen lista med 20 saker som du vill göra. På en kurs jag gick skrev en tjej "lära mig göra chokladpraliner". Det lät så roligt så den snodde jag rakt av. Vad står på din lista?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0