Ta dig tid för nöjen och njutning

Om du har bestämt dig för att fokusera på att må bra, är nöjen och njutning två viktiga ingredienser. Lycka är ofta små stunder där ditt välbefinnande står i fokus. Att ha roligt ger även lycka vid mer än ett tillfälle. Dels ärdet viktigt att ha roliga saker att se fram emot, sk förväntansglädje, sen njuter du i stunden för att till sist må bra av positiva minnen.


Fundera på vad som roar dig, och gör det lite oftare. Materiella saker ger ingen långvarig lycka, medan att vara med familj, vänner, musik, idrott, konst uppskattas av många. Men vad du uppfattar som nöje är individuellt och kan bero på ålder, begåvning, ekonomi, läggning och även mycket annat. Så utgå från dig själv och vad som roar dig.

Forskning har visat att värme gör människor trevligare. Att hålla händerna runt en mugg varmt kaffe gör dig mer generös, så att umgås över en fika är kanske inte en så dum idé ändå :)


Frigör tid för att göra roliga saker, välj bort en del saker du gör av slentrian, gammal vana eller rädsla för vad andra ska tycka om dig om du inte gör det, och boka in något roligt. Skriv in något roligt i almanackan, helst något varje vecka.


Ta dig även tid att njuta. Vilken är den största njutningen för dig? God mat är för många en stor njutning, och ännu mer om vi äter den ihop med människor vi tycker om. Att gå in för att njuta av livet är en viktig del för att öka lyckokänslan. Vi borde stanna upp och tillåta oss att njuta mer. Av mat, familj, vänner, vackert väder, fin natur, vila, blommor osv. Njutning kan vara enkel och behöver inte kosta något.
Hur ser dina lyckostunder ut? Gör en lista över allt som gör dig glad. Vilka saker skulle du vilja göra mer av? Är det något som du inte gör längre, men skulle tycka om att återuppta? Själv har jag börjat rida igen efter många års uppehåll, och det ger mig en enorm glädje varje vecka. För att njuta, och må bra, gör så mycket som möjligt av det som står på din lista, så ofta som möjligt. Planera in roliga saker så du har något att se fram emot. Förväntansglädje är en härlig glädje.


Vilka människor mår du bra av att träffa? Finns det människor du skulle må bättre av att sluta träffa?


Skriv en annan lista över olika saker du njuter av. Att simma, baka, lyssna på musik, måla, sticka en tröja, ta en promenad i skogen, ligga i badkaret och filosofera. Varje njutning gör dig på bättre humör, och att tillåta dig njutning är också något du kan göra ofta. Belöna dig själv och ta dig tid att fira. Det finns alltid tillfällen att fira -när du lyckats med något, när solen skiner, när någon har namnsdag, när någon har halvårsfödelsedag, när dagen känns härlig, när dagen känns grå för att pigga upp. Hitta på anledningar till att fira. 

Kommentarer
Postat av: Ragnarrachel

I came upon this site a while back, I love it. It is great for anyone who interested in this subject. It is in my favorites. Thanks, you done a superb job!

2011-12-07 @ 08:21:41
URL: http://ragnarrachel.blog366.com
Postat av: balansilivet

Thank you! It makes me happy that you like and enjoy my blog. It gives me a great pleasure to write about my oal to simplify my life, and make my life happier for both me and my daughter

2011-12-07 @ 08:45:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0