Speglar ditt hem dig?

Hur ser det ut hemma hos dig? Speglar det den du är idag, eller lever du kvar i gammalt, kanske från saker som finns kvar från en tidigare relation?


Vad är din favoritplats hemma? Vad är det som gör att du trivs där? Är det en plats för att få vara i fred eller en plats för samvaro? Har du flera favoritplatser hemma? Målet är att alla platser hemma ska vara små oaser, olika platser för olika sinnesstämning och för olika aktiviteter, men alla ska vara sköna, härliga platser.


Vilka rum eller platser hemma känns bara halvbra? Varför känns det så? Ofta kan det bero på att det bara är halvfärdigt, eller att det finns platser där familjen lägger ifrån sig saker, skräphörnor. Gör färdigt det som är halvklart, rensa i skräphörnorna och ordna ordentliga platser för post, nycklar, kläder och annat som lätt flyter omkring och ökar känslan av rörighet


Vilken är din värsta plats hemma? Varför vantrivs du där?


Bestäm dig sedan för att ändra en enda sak på någon av de platser där du inte trivs. Gör det varje dag. Det kan vara allt från att rensa i en garderob, rensa en låda, ordna bättre förvaring, titta över tavlor och prydnadssaker, flytta på saker, ta in nya färger kanske i form av nya kuddar. Tidigare har jag skrivit ett inlägg om de olika elementen, som man använder i feng shui - kanske är det överslag av något element, eller något som saknas helt. Behöves det bättre balans mellan olika element för att bli harmoniskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0