Snabbstädning

I lördags hade jag gäster på middag, och en sak som jag tycker om i förberedelser är faktiskt att städa och plocka. Jag tycker det är mysigt att gå omkring och städa, ta en kopp te emellanåt och kan faktiskt ägna en hel dag åt det, och tycka att det varit en härlig dag.


Men ibland har man inte så gott om tid, och du behöver kanske röja upp snabbt så att hemmet ska se fräscht och inbjudande ut, och du hinner mycket på bara en timme.


Rengör toalett och handfat, och häng upp rena, fräscha handdukar. Om dina gäster kommer stanna mer än en timme kommer de säkert att besöka badrummet, så detta är ett rum du ska satsa lite tid på. Om du hinner, torka av badkaret också - annars kan du dra för duschdraperiet och dölja badkaret. Ingen av gästerna kommer ju ändå använda duschen.


En annan del som är viktig är hallen. Rensa undan dina ytterkläder och skor. Se till att det finns lediga galgar för gästerna att hänga sina kläder på.


Släck taklamporna, och tänd ljus. Tända ljus är alltid mysigt, och med släckta lampor blir det inte så ljust så damm syns inte lika bra.


Om det är första gången dina gäster är hemma hos dig kommer de säkert se sig omkring i hemmet, så lägg på överkast på sängen och plocka bort saker, tex kläder och tidningar, som ligger i högar på golvet eller andra ställen


Torka av spis och diskbänk. Har du en mirakeltrasa så blir de glänsande rena på en gång, och det ser fräscht ut.


Även om du inte väntar gäster till helgen - städa undan och gör fint för dig själv!!!

P.S Jag har faktiskt likadan dammsugare som på bilden. Jag trodde jag skulle använda den mycket, men har knappt använt den alls. Nu ska den ut på Blocket, men om någon av er är intresserad så hör av er :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0