Shake it now baby.....

Idag är det fredag. Kommer ni ihåg lyckoforskning som visar att vår lyckokänsla går upp på fredag eftermiddag och håller sig på en högre nivå fram till söndag kväll. Har ni känt av den där lyckoökningen inför helgen än?


Fredag kväll innebär ju även Let´s Dance. Hos oss står det alltid på i bakgrunden. Jag gillar att se det, men känner inte att jag måste följa varje minut av programmet

 

Sång, musik och dans är ofta förknippat med glädje. I dansen förenas både glädjen från musiken och glädjen i att röra på kroppen. Ibland dansar du ensam, ibland tillsammans med en partner, kanske en helt främmande person. I dansen får du komma nära och röra dig tillsammans med en annan människa. I stort sett alla som har deltagit i Let´s Dance genom åren talar om hur roligt de har haft det, och trots hård träning varje dag, känt sig lyckliga och blir ledsna när deras tid är slut. Jag gillar programmet, men jag har lite svårt för själv tävlingsmomentet. Att någon ska vara tvungen att åka ut varje program. Dans är glädje, och inte en tävling.

 

Dans kan vara så mycket, underhållande att titta på, en bra träning, ett sätt att få kontakt med andra människor och flörta, ett sätt att släppa loss, ett sätt att ge utlopp för känslor, ett sätt att leka.

Dans kan vara lugn och stillsam som foxtrot eller vals, den kan vara glad och käck som i gammeldans, den kan vara dramatisk som i tango, den kan vara sexig som i salsa, den kan vara jordnära som i afrikansk dans, den kan vara sensuell som i magdans, den kan vara frigörande, den kan vara meditativ, den kan vara glad och konditionskrävande som i bugg eller quickstep. Dans kan vara pardans eller enskild dans, som i linedance. Dans kan vara terapeutisk och används också som en egen terapiform.

När dottern var mindre brukade vi sätta på härlig, medryckande musik och sen dansa runt hemma i vardagsrummet. Kanske dags för dans i helgen?Själv gillar jag salsa och latinamerikansk dans. Musiken är glad, dansen är sensuell, flörtig och livsbejakande. Ett litet tips för dig som gillar latinamerikansk dans och musik. Förra fredagen öppnade ett nytt ställe i Göteoborg, Adrianas danshus, i Gamlestaden. Där finns möjlighet till kurser i alla möjliga danser, workshops och fest med tre olika dansgolv. Kolla in Adrianas hemsida för mer info http://www.danshuset.net/?page_id=62

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0