Så gott....och så nyttigt

Mmmm, något som jag är helt galen i just nu är granatäpple. Det är sött och syrligt på samma gång, och passar till allt!


                 

Du kan äta granatäpplet som det är, eller ja, kanske inte direkt som det är. Som när man äter ett vanligt äpple, med skal och allt. Men dela äpplet och gräv ur kärnorna. De lossnar lättare om du rullar äpplet på en skärbräda först. Dela det sen på mitten och sen en gång till. Ta en gaffel och pilla ur kärnorna, eller vänd på granatäpplet och banka på skalsidan med en träslev så lossnar dom. Men var försiktig - de flyger lätt iväg och kan färga av sig.
Sen kan du äta kärnorna som de är, ha de på yoghurt, dekorera en kaka med (jag garnerade en pepparkakscheesecake med granatäpple i julas) ha på en sallad. Det finns massor av tillfällen det passar med granatäpple.


Och som en extra bonus är det laddat med massor av nyttigheter. Granatäpple innehåller antioxidanten polyfener och även rikligt med vitamin C. Dessa ämnen är inflammationsdämpande och granatäpple kan därmed motverka inflammationer av olika slag.


Den stora mängden antioxidanter är även väldigt bra för huden, och det motverkar rynkor, bygger upp hudens elasticitet och gör att huden ser friskare och fräschare ut.

Vill du inte äta granatäpplet finns det idag flera olika juicer och smoothies som innehåller granatäpple, men prova gärna frukten på tex en sallad. Så gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0