Lyckotips

Lyckoforskaren och filosofen Bengt Brülde föreläser om lycka på Folkets Hus i Mölndal tisdagen 5 april, 18.30-20.00. Det kostar bara 50 kr, och förköp görs på Mölndals Bibliotek. Jag tänker gå. Ska du?
Bengt Brülde har tidigare gett ut boken Lycka och lidande - begrepp, metod och förklaring. Där diskuterar han hur lycka bör definieras och vad som enligt forskningen faktiskt gör oss lyckliga. I den nya boken Lyckans och lidandets etik ligger fokus på vilka strategier vi kan använda om vi vill öka lyckan i världen, lyckan bland människorna i vår närmaste omgivning och vår egen lycka. Lycka definieras bäst som ett tillstånd när man både är tillfreds med sitt liv och känner välbefinnande, enligt Bengt Brülde. En viktig ingrediens för lycka, enligt honom, är att minska lidandet för andra. Mycket av det man kan göra för andra mår man samtidigt bättre av själv, till exempel att vårda nära relationer och att göra goda gärningar. Forskning visar att man mår bra av att ge och göra generösa saker.


Det ska bli spännande att höra honom föreläsa, och är ni intresserade av att lyssna på honom så rusa iväg och köp en biljett - men inte för snabbt, så det inte finns några kvar till mig ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0