Leva som man lär

Jag fick en fråga om jag lever som jag lär, om jag gör allt det jag skriver om i bloggen. Och svaret är att ja, jag försöker. Vissa dagar lyckas bättre än andra, och vissa saker går lättare än andra :)


Vissa saker som jag skriver om, som att jobba med sin självkänsla eller rensa i sitt hem, är inte saker man gör en gång för alla och sen är det klart. Det är en pågående process. Ibland går det lättare och ibland är det svårare. Jag är i grunden en positiv person, så vissa saker går ganska lätt. Min grundsjälvkänsla är ganska bra och jag har en grundordning i mitt hem. Båda två viktiga saker. Att ha en stabil grund att stå på. Men så kommer perioder då självkänslan vacklar. Perioder när det känns som hemmet sunkar ihop sig. Vissa saker som jag känner ett känslomässigt motstånd mot att rensa bort. Jag har alltid varit bra på att rensa bort saker dottern vuxit ur, och sålt dom på en barnmarknad. Jag har även hjälpt henne att anamma tanken att rensa bort saker hon vuxit ur. Men senast jag skulle lämna saker till försäljning fick jag en klump i bröstet och det kändes som jag sålde bort hela hennes barndom. Det är klart att det är förknippat med att hon nu börjar bli en stor tjej, och den lilla tjejen inte finns kvar längre. Det är en sorgeprocess, samtidigt som det är oerhört roligt att få följa hennes resa mot att bli vuxen.


Garderoben rensar jag i kontinuerligt, och har även blivit mycket mer restriktiv med vad jag plockar in. Jag har en liten klädkammare, som jag alltid har kallat det för, men numera säger man väl walk-in-closet, som jag försöker göra till en oas. Jag vill att det ska kännas härligt och inspirerande varje gång jag går in där. Jag har rensat hårt bland allt som fanns där tidigare, tagit bort en hel del förvaring, satsat på att köpa likadana vita trägalgar till de kläderna som är kvar. Väggarna ska tapetseras med någon fin tapet, och på golvet ska det antingen bli en fin heltäckningsmatta eller ett mörkt trägolv.


Jag försöker njuta av livet i så stor utsträckning som möjligt. Även tråkiga uppgifter går att göra roliga. Med en annan inställning till saker blir det roligare. Jag försöker vara i nuet så mycket som möjligt. Vissa dagar, som idag, går det inte fullt så bra. Idag har varit fullt upp hela dagen, och jag känner hur stressen smyger sig på när alltför många uppgifter ska klaras av samtidigt. Men det gäller att vara snäll mot sig själv, och inse att dygnet har begränsad tid och jag är glad för de sakerna jag har hunnit med.


Ikväll blir det ridning, och det brukar alltid grunda mig. Få mig att glömma allt annat och bara vara fokuserad på det jag gör. Det ser jag fram emot :) Vissa dagar är bra dagar, men ännu bättre när de tar slut :)


                                            

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0