Kvalitetsbrister

I flera Odd Molly-bloggar har det skrivits en del om kvalitetsbrister när det gäller både tyger och sömnad på Odd Mollys kläder, och jag är benägen att hålla med. Designen är helt ljuvlig på många plagg, och jag tycker kläderna är vackra. Som så många andra klädföretag, så låter de kläderna sys upp i Kina och kvaliteten på kläderna har blivit mycket sämre de senaste åren.


Igår hade jag på mig min Magnolia Dress som är både fin och otroligt skön


 

Men när jag skulle klä av mig på kvällen upptäcker jag att den har gått sönder i en av sömmarna framtill, ovan bysten. Sömmen har sytts för snålt och tyget har glidit isär, och börjat fransa sig. Då tyget verkar såpass ömtåligt att det börjar fransa sig och falla isär är det svårt att bara sy ihop det igen. Det måste förstärkas och pysslas med, och  på en såpass dyr klänning ska inte något sådant inträffa femte gången klänningen används!

 

Jag köpte även denna vackra tunika nu i vintras, Reedy Tunic i den härliga puderrosa färgen som jag är så förtjust i. Och redan som ny och endast provad hade tyget gått sönder precis ovanför dragkedjan i sidan. Där fanns det tillräckligt mycket tyg så det gick att sy ihop och sen förstärka efteråt. Men, Odd Mollys kläder är alldeles för dyra för att acceptera sådana kvalitetsbrister. Köper jag en tunika för 149 kr på H&M kanske jag inte förväntar mig att den ska hålla flera säsonger, men ibland gör de det. Och lite konstigt är det om en klänning för 200 kr har bättre kvalitet än en klänning för 2000 kr.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0