Humor, glädje och skratt

Lyckan kommer till den som skrattar - japanskt ordspråk. Humor och skratt är viktiga ingredienser i ett lyckligt liv. Att skratta aktiverar belöningssystemet i hjärnan vilket ger oss lustkänslor.  Det gör oss pigga och får oss att känna en euforisk känsla. Ett riktigt gapskratt lättar på trycket.


 

När vi skrattar får vi en ökad produktion av adrenalin och noradrenalin, vilket gör att hjärnan blir mer vaken. Vi tänker bättre och kreativiteten ökar.

 

Studier har visat att humor, och skratt har en smärtlindrande effekt. Den film som studier har visat att vi ler och skrattar mest   åtnär vi ser är Mama Mia. Rena lyckopillret med andra ord :) Glädje är en del av lycka, och kan vi fylla våra liv med mer glädje känner vi även en större lycka. Upprepade stunder av glädje är viktigast för vårt välbefinnande och vår livslust. Glädjen behöver inte alltid ta sig uttryck i skratt. Att ha glädjeupplevelser varje vecka, ja varje dag ger oss kraft, harmoni och livslust. Livsglädje helt enkelt.

Vilka små saker kan du göra varje dag som ökar din glädje? Vilka favoritnöjen har du? Ett bra tips är att boka in saker i kalendern i förväg, så du för en möjlighet att glädjas redan innan det aktuella händer. Försök också att inte boka in flera roliga saker samma dag. Sprid ut dom över tid. Då får du mer roligt att se fram emot, och du njuter även mer av varje aktivitet


Det finns studier som visar att skratt och glädje främjar arbetslusten, och omgiven av humoristiska arbetskamrater på en arbetsplats där skratt och skoj uppmuntras blir man lyckligare och gör ett bättre jobb. Det verkar som om Google har insett det, och inrett sina arbetsplatser för att främja leklusten och det kreativa. Undra vilket svenskt företag som kommer bli först med något liknande.


Ett sätt att utveckla din humor är att inte ta dig själv på för stort allvar. Alla gör vi bort oss ibland, och med att kunna skratta åt sig själv är mycket vunnet. Humor finns överallt, bara du är öppen för det.


Spara på roliga urklipp, tidningsartiklar, skapa ett humorbibliotek, samla på roliga filmer. Träna på att utveckla ditt sinne för humor.


Humor, glädje och skratt är några av delarna i känslan av lycka och livstillfredsställelse

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Ulrika Paulsson

Humor, glädje och skratt är de viktigaste delarna i känslan av att lyckas och att faktiskt lyckas!!

En sådan arbetsplats vill jag jobba på

2011-10-21 @ 11:00:24
Postat av: balansilivet

JA, visst är det oerhört viktigt att ha skratt och glädje i vardagen, och en arbetsplats där man skrattar mycket ihop är troligen också en arbetsplats där man trivs :)

2011-10-21 @ 19:03:52
Postat av: Lova

Jag hoppas att du fortsätter med att skriva nya inlägg till din blogg - den har verkligen potential :)!

2012-03-19 @ 00:35:29
URL: http://hemförsäkringidag.se
Postat av: balansilivet

Tack Lova! Vad jag blir glad att du gillar min blogg :) Jag hoppas kunna utveckla den så den blir ännu bättre1

2012-03-19 @ 11:28:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0