Fina böcker

Av en slump ramlade jag över en bok om tacksamhet. Det visade sig att författaren skrivit en hel serie väldigt fina böcker. Kanske en present till dig själv, eller någon du tycker om. Bokserien heter Tio komihåg och vill uppmuntra dig att tänka efter vad som är viktigt i ditt liv och inspirera dig att leva ditt eget drömliv. Vad kan du göra för att följa din inre röst, uppleva livet mer meningsfullt, känna mer kärlek och förverkliga din potential? Författaren, Carolina Gårdheim, skrev serien utifrån sina samlade insikter efter en livskris, ett kom ihåg per bokEn liten bok om vänskap. Boken beskrivs så här: " Vänskap handlar inte bara om att vara kompis med någon, det handlar också om att vara vän med mig själv, min familj och dom som jag ännu inte kallar vänner. Allt kommer ju tillbaka till mig - precis som en bumerang. Om konsten att komma från hjärtat. Och kom ihåg att vara en bra vän."

En liten bok om att njuta av livet. Den beskrivs så här: "En bok för dig som kanske vill lyckas hitta känslan av att vara som ett bi - att ha en viktig syssla, att känna mening i livet och samtidigt ha förmågan att njuta av färden, från den ena vackra blomman till nästa... Om konsten att inte missa livet. Kom ihåg: Var här & nu.

En liten bok om att vara sann, som beskrivs så här: Skulle du vilja ha en helt egen inre kompass, som hjälpte dig att ta svåra beslut i livet? Skulle du vilja ha mod att stå upp för det du tycker och den du är? Själens spegel vill inspirera dig att börja leva inifrån och ut istället för tvärtom. Om konsten att utgå från sin själ. Kom ihåg:  Var sann - var du.

En liten bok med plats för de stora frågorna. "En liten bok med plats för de stora frågorna. Längtan efter mening, längtan efter kärlek, längtan efter frid. De flesta av oss vill komma till ro med oss själva, men hur når vi dit? Boken vill inspirera till att börja ställa de stora frågorna i livet och på så sätt nå ett större lugn i vardagen, kanske till och med en inre frid i livet. För dig som söker någonting mer. Kom ihåg: Du vet.
En liten bok om inre frid. "Längtan efter mening, efter kärlek, efter frid. De flesta av oss vill komma till ro med oss själva, men hur når vi dit? Änglarum vill inspirera till att börja ställa de stora frågorna i livet och på så sätt nå ett större lugn i vardagen, kanske till och med en inre frid i livet. Kom ihåg:  Gör plats för änglar.
Skönhet är plåster på själens sår. En bok med bilder om sorg. "Tiden läker inte alla sår, det är en myt. Det är vi själva som helar, med hjälp av nära och kära, och ibland av professionella "läkare". Det krävs mycket kärlek för att vi ska orka och komma ut starkare på andra sidan. Men vi har både styrkan och kärleken, våga lita på det.
Fantastiskt vackra bilder ackompagnerar korta expressiva och finstämda texter om sorg. Texterna följer sorgeprocessen genom förtivlans djup och mörker, mot slutets ljusare nyans, med en strimma hopp?En liten bok om livskraft. "Hur får jag mer lust, energi och flöde i mitt liv? Hur gör jag för att må så bra som jag kan? Var hittar jag min fulla kraft, den som räcker och blir över? Svaren på de frågorna vill Glädjekällan inspirera dig att hitta. Om konsten att bli sin egen glädjekälla. Kom ihåg: Njut av livet."
Kärlekens gåva, en bok om val. "Tänk om kärlek inte är något som drabbar oss, utan någonting som vi redan har inom oss och kan välja att plocka fram - eller inte. Tänk om vi redan har all kärlek vi behöver. Och tänk om vi redan är älskade, från topp till tå och tillbaka... Om konsten att välja kärlek. Kom ihåg:  Välj kärlek."
En liten bok om att leva sitt liv, "Vi är alla skapare, livskonstnärer, som med våra färger och penslar, tankar och känslor, målar den tavla som blir livet. Men hur ska tavlan se ut?Livskonstnären vill kärleksfullt inspirera dig att göra ditt liv till ditt och ingen annans! Om konsten att följa sin väg. Kom ihåg: Lev ditt liv."En bok om att ha tillit, "Tänk hur många stordåd som bor i dig, men som ännu inte sett dagens ljus! Våga flyga vill inspirera dig att återfinna din ursprungliga tillit - till dig själv och dina egna resurser och till själva livet. Om konsten att leva i flödet. Kom ihåg: Ha tillit."


Vackra och uttrycksfulla texter om tacksamhet, tillsammans med bilder i samma känslostämning.
En bok om att lyssna till sitt hjärta, "Du vet att du har svaren inom dig, men hur hör du dem? Vägvisare vill inspirera dig att se allt du har drömt om, allt du alltid hoppats, men kanske inte vågat tro... Om konsten att lyssna till sin inre vägledning. Kom ihåg: Lyssna till ditt hjärta."
En bok om meningen med livet, "Alla är vi från födseln skapande varelser med syftet att följa våra drömmar - själens egna vägvisare till livet, våra liv, fulla av glädje, mening och livskraft. Välkommen till ditt drömliv! Om konsten att söka sitt syfte. Kom ihåg: Följ dina drömmar."


Jag älskar böcker med fina bilder, och texter som berör, så jag skulle kunna tänka mig varenda bok i denna serie. Böckerna är ca 60 sidor och kostar 90 kr/st. Jag har hittat dom på Adlibris, men de finns säkert att hitta även på andra ställen. En fin bok är en bra gåva till värdinnan på en middag, kanske istället för en flaska vin?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0