Dieter

På Tv4 Nyhetsmorgon har de idag diskuterat olika dieter, och vilken effekt de har. De har testat hur mycket man går ner på två veckor om man använder sig av Viktväktarna, GI, LCHF, ISO, pulver och någon mer diet. På alla dieter går man ner några kilo på två veckor, men sen har de testat hur mycket man går upp efter avslutad diet och man i två veckors tid äter vad man kallar normal diet dvs att man äter av allt...och resultatet visar att ingen diet är särskilt verkningsfull. På alla dieter går man upp lika mycket av att äta normalt i två veckor som man gick ner de två veckorna man gick på diet. Undantaget är pulverdieterna där man gick upp MER efter två veckor än vad man hade som ursprungsvikt.


Pulverdieter är något jag har sett flera vänner och arbetskamrater använda för att gå ner i vikt, men den ger en snabb viktminskning, upp till 8 kg på två veckor, men ger sedan en lika snabb viktökning och dessutom mer därtill, så man hamnar på en högre vikt än innan man påbörjade dieten. Totalt meningslöst och bortkastat med andra ord.


Det enda som gav långsiktigt resultat var att äta bra mat med bra kvalitet, mycket grönsaker och fibrer. Jag hade aldrig hört namnet på den dieten tidigare, och har glömt det lika snabbt. Men det är precis vad jag tror också är den enda vägen till ett långsiktigt resultat. Äta av alla delar, äta bra mat av bra kvalitet, äta lite mindre portioner och röra sig mer. Enligt dietisten får man även räkna med att det tar upp till ett år för kroppen att ställa om till en ny trivselvikt.


Så bojkotta alla typer av pulverdieter, undantaget om du behöver en snabbstart för att motivera till en livsstilsförändring. Dessutom verkar det så tråkigt att äta dessa pulver och bars. Mat ska vara något att njuta av :) Effekten är också såpass kortsiktig så det är totalt bortkastat att späka sig så i två veckors tid för att sedan ändå hamna på samma, eller högre, vikt än när man startadeKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0