Den hemliga miljonären
Har ni sett Den hemliga miljonären som går på Kanal 5, tisdagar kl 21.00? Jag brukar inte vara hemma då, men i tisdags var jag hemma tidigare än vanligt från ridningen och valde att titta på det programmet. Programidén går ut på att några av Sveriges mest förmögna människor ska gå undercover och vara bland de som har det svårast i vårt samhälle idag tex hemlösa. Sedan ger de en del av sin förmögenhet till välgörenhet.


                                


I programmet i tisdags, som var det fjärde i ordningen, var det en man. Bengt Sundström som blivit förmögen tack vare nätauktionsbolaget Lauritz.com som skulle gå under cover. Han hjälpte bla till på Räddningsmissionen i Göteborg. Det han återkom till flera gånger i programmet var hur skönt det kändes att ge av sin tid och hjälpa dessa samhällets utslagna. Det verkade som att han var med på ett handfast sätt och skänkte av sin tid som berörde honom mest. Pengar är pengar, och det verkade inte påverka honom lika mycket att skänka pengar, som att ge av sin tid. Detta stämmer väl överens med vad lyckoforskningen visat. Att vara generös är något som ger glädje även till den som ger något. Att ta sig tid för andra är en viktig del i lyckan. Pengar är inte något som skänker långvarig lycka, men det kan hjälpa till att göra det så mycket bättre för dom som inte har några pengar alls.


Vill du också öka din generösa sida? Har du ont om pengar och svårt att avvara pengar från ditt eget liv, kanske du kan skänka av din tid? De flesta välgörenhetsorganisationer är i stort behov av volontärer, och det är dessa volontärers arbete som är ryggraden i hela deras verksamhet. Ge av din tid såpass mycket som fungerar för dig - vid ett enstaka tillfälle, eller återkommande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0