Avatar

Nu på eftermiddagen har vi haft filmtajm, och vi har sett Avatar. Jag antar att många av er har sett den filmen, men jag är lite efter :) Ärligt talat har jag inte känt någon längtan efter att se den, science-fiction action har inte känts som mitt område. Jag gillar inte science fiction och är inte jättebegeistrad i actionfilmer heller. Men dottern köpte den i julas, och sen har den blivit liggande hemma - osedd.


Så döm om min förvåning när jag nu sitter här efter filmen har tagit slut, och bara älskade den. Jag gillade många av de budskap som fanns i filmen. Världen på Pandora, där naturen är helig. I en scen säger hon att allt är energi och vi har bara lånat den energin, och därför måste vi vara varsamma då vi en dag ska lämna tillbaka den energin vi lånat. Växter, djur och människor är ett, allt ingår i ett sammanhang och är sammanvävt i ett stort nätverk. Allt avger elekriska impulser och kommunicerar med varandra. Det gillar jag, och det passar bra in i tanken om attraktionslagen, som jag skrev om i ett tidigare inlägg.

Jag gillar även hur de hälsar på varandra "Jag ser dig" och med det menar att jag ser inuti dig, jag känner din energi. Den tanken tilltalade mig.

En sak som jag gillade på ett sätt, och på ett sätt avskydde i filmen, var hur de visade människans girighet. Hur människan kan förvandla vad eller vem som helst till sin fiende, så fort den andra har något som vi vill ha, och då inte sky några medel alls för att få det. Det har vi ju sett otaliga exempel på i vår historia på jorden. Ekonomisk vinning framför andra viktigare saker.

Så, trots att det i grunden är en science-fiction/actionfilm väcker den många tankar. Har du sett Avatar? Vad tyckte du om filmen? Väckte den några tankar hos dig?

 


Kommentarer
Postat av: Carina

Såg faktiskt filmen för andra gången igår.Tyckte mycket om filmen trots det amerikanska typiska slutet där hjälten segrar.

Tankar om att vi borde vara mer rädd om vår vackra unika natur

uppstår.

2011-02-10 @ 21:07:29
Postat av: balansilivet

Visst är det så att slutet känns väldigt amerikanskt, men jag tror jag hade blivit ledsen om slutet varit annorlunda. Om det onda hade segrat över det goda hade jag reagerat på det också. Jag tyckte redan det var så sorgligt att människan kom till en annan planet, skövlar naturen och dödar de som bor där....och så tänkte jag...det har vi ju redan gjort på flera ställen på jorden, indianerna i USA, aboriginerna i Australien tex.

2011-02-11 @ 08:10:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0