Tid för umgänge

Denna tiden på året, med början första advent och med kulmen under jul- och nyårshelgerna är en tid för umgänge. Det är glöggfester, julfester på jobbet, jul med familjen och nyår med vänner.


För min del är det skönt att ha tid att träffas och äta gott tillsammans eller bara umgås lite opretentiöst, kanske spela något spel tillsammans.


Idag har jag varit hos mamma i Örebro. Vi skulle vara sexton personer och äta julbord. Bara att ordna sittplats åt sexton personer i ett mindre radhus var imponerande, och sen all mat därtill! De flesta som var där idag har jag inte träffat tidigare, men roligt med nya bekantskaper.


Låt julen och tiden innan jul bli en tid för samvaro, och träffa både gamla och nya vänner. Låt inte denna tid försvinna i ett töcken av stress, för att försöka få till den "perfekta julen". Det perfekta är ändå ouppnåeligt, och att sätta den nivån på sina förväntningar bäddar bara för både stress och besvikelse. Låt det vara tillräckligt bra, och fokusera istället på människorna.


Idag har vi ätit massor av god mat, och en del utav det får även följa med mig hem, och jag kan njuta av rester imorgon ;)


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0