Stormbyar och regn

Oj, vilket väder vi har haft den här hösten. Stormarna har avlöst varandra runt om i landet. På vissa håll har det även blivit översvämningar. Många hushåll har varit utan ström i flera dagar. I Göteborg blåser det stormbyar idag och regnet piskar mot rutan. Perfekt dag för att fortsätta städa med andra ord ;)


 

Känns hemmet lite avslaget och stagnerat finns det tre saker att göra för att få in ny energi:

 

1. Börja med att rensa bort allt sådant som du inte använder, inte tycker om eller som är trasigt. Lägg det i fyra högar: Behålla, Sälja, Ge bort, Slänga. Sånt som du tycker om och använder ger dig glädje varje gång du använder det så det behåller du naturligtvis. Sånt som du inte själv använder kan vara precis vad någon annan letar efter. Är det värt lite pengar försök lägga ut det på Blocket eller Tradera. Om du inte vill sälja, eller tycker det är värt arbetet för de pengarna du kan få in, så kommer du till nästa kategori - Ge bort. Antingen kan du ge bort saker till vänner, eller så skänker du det till välgörenhetsloppis. Den sista högen är sådant som är trasigt, eller överhuvudtaget oanvändbart och det är bara att slänga i soporna eller lämna till återvinning.


2. Att flytta om på saker, och låta saker hitta nya platser i hemmet är ett annat sätt att skapa ny energi. Pröva med att möblera om, flytta tavlor, göra stilleben av dina prydnadssaker, ändra om i köksskåpen.


3. När du är i farten med att rensa och flytta saker kommer städlusten, och även om du inte väljer att göra de första två punkterna kan du gå direkt till städningen. Att städa bort smuts, vädra och göra rent fönster är ypperliga sätt att få in ny energi i hemmet :))


Kommentarer
Postat av: PiaFia

Du fortsätter att inspirera! Ska ta tag i min "oöverstigliga" Röra och sortera o i morgon blir det en tur till tippen!

2011-12-29 @ 18:11:22
Postat av: Åsa

Kikar in och önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!Jag är en trogen läsare av din blogg men tyvärr allt för dålig för att ge mig till känna.

Jag vill tacka dig för all inspiration du ger oss läsare och du och Irene (Harmoni i hemmet) har fått mig att tänka om gällande mycket, jag har insett vem jag egentligen är och vad jag brinner för :)Jag ser fram emot 2012 och många inlägg om rensa och röja, simple living och vardagliga glädjestunder :)Med vänlig hälsning Åsa

2011-12-30 @ 12:12:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0