Få pengarna att räcka längre än till jul

December månad är en månad med många utgifter. Dels vill vi "unna" oss lite extra när det drar ihop sig till jul, dels handlar vi julklappar för ofattbara summor totalt sett i Sverige och så julmat, gran, nyår på det så rinner pengarna snabbt iväg. Dessutom är det ofta i slutet av december en del årliga räkningar ska betalas, årsavgifter och andra större utbetalningar, som man kanske inte alltid har tänkt på att de utgifterna också kommer ovanpå julen.


Banken tipsar ofta om hur du kan få pengarna att räcka längre, och här är några tips jag tycker om


1. Starta julkonto. Har du inte ett julkonto, starta ett efter helgerna. Ordna en automatisk överföring varje månad av en tolftedel av nästa års julkostnad. Ett skönt sätt att slippa ta hela den extra ekonomiska bördan på decemberlönen. Sprid ut det över året som kommer december kännas lättare nästa år.


2.
 Planera julklappsköpen. Fundera igenom vad du tänkt köpa till var och en. Kanske är ni flera som kan gå samman och dela på kostnaden för några julklappar. Kanske kan ni även strunta i julklappar mellan förslagsvis de vuxna. Ett roligt alternativ är att spela julklappspelet med en julklapp för ca 50 kr. Ett billigt och mycket roligare alternativ


3.
 Handla på nätet och i outletbutiker. Kanske kan du hitta julklapparna som barnen önskar sig på blocket.se istället för att köpa nya i leksaksaffären eller i sportaffären. Jämför priser på Pricerunner och spar tid och pengar genom att handla på olika webbplatser och outletbutiker.


4.
 Ge bort en tjänst. Istället för att köpa julklappar kanske du kan ge bort någon tjänst, som barnpassning, hundvakt eller snöskottning. Är du bra på något hantverk är det alltid kul att ge bort något som man tillverkat själv.


5.
 Starta ett månadssparande. En annan bra och ekonomisk julklapp är att starta månadssparande för barnen eller barnbarnen. Även om barnen inte alltid önskar sig det när de är yngre, är det uppskattat med ett kapital när de blir lite äldre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0