Vad vill du göra??

Nu, medan det ännu är sommar (även om man ibland kan tvivla mellan regnskurar och stormbyar) och innan hösten sätter igång på riktigt, är det dags att börja fundera på hur DU vill ha det i höst?? Vad vill du göra om du kan bestämma helt och hållet själv?


När höstens aktiviteter kör igång kanske det är för sent att hinna, orka eller kunna ändra kursen, just då. Så ta dig tid nu innan och fundera på vad som får dig att må bra.


Numera dimper det inte ner så många kurskataloger i brevlådan som det gjorde förr, då de finns på nätet. Men jag gillade när de kom med posten och sitta och titta vilka intressanta kurser det finns. Kanske det är någon kurs som passar dig? Kanske du vill lära dig dreja, ta skepparexamen, lära dig ett nytt språk, dansa orientalisk dans,  trädgårdsdesign, fotografering, datakunskap eller något helt annat? Det finns massor med kurser inom olika områden.

Jag såg till och med en tjej som hade lagt upp denna kursen på sin blogg ;)

Men faktum är att utmana sig själv och lära sig nya saker är en väg som forskning har visat ökar lyckokänslan. Hjärnforskare har också visat att om vi fortsätter att lära oss nya saker håller vi hjärnan i fin form, även när vi blir äldre. Hjärnan behöver användas och utmanas.


Fundera också på vad som passar din personlighet och ditt liv? Kanske du inte trivs med att binda upp dig vid en speciell tid, samma tid, samma dag, varje vecka. Jag har alltid haft svårt för det, men med ridningen fungerar det bra då jag tycker det är så roligt. Kanske det passar dig bättre att ha mer frihet? Eller, tvärtom, du kanske mår bäst av att ha en viss tid inbokad för att komma iväg?


Trivs du bäst med att göra saker på egen hand, eller tillsammans med någon vän? Behöver du mer aktivieter i ditt liv, eller behöver du mer lugn och ro, "bara-vara-tid"? Hur är det med barnens aktiviteter? Har dom mer saker än vad familjen orkar med, kanske någon aktivitet får vänta till nästa termin och även dom får mer tid att bara vara och hänga med kompisar. Många barns liv är idag otroligt uppstyrda av olika aktiviteter. Vissa nästan varje dag i veckan. Behöver de bli skjutsade till sina aktiviteter, eller är de stora nog att börja ta sig dit för egen maskin?


Fundera tillsammans på hur ni vill ha det när skola, dagis, jobb drar igång igen i full fart. Var ni stressade i våras? Vad kan ni göra annorlunda i höst för att minska stressen? Vilka behov har ni?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0