"Tråk"-förvaring

Med den inspirerande rubriken vill jag få dig att fundera på hur du förvarar allt som ska återvinnas? Vi förvarar en hel del i hemmet, som är på väg ut. Hur mycket plats låter du det ta i ditt hem? Har du en organiserad förvaring även för tidningar, glas, kartonger, glödlampor, batterier - ja allt som vi numera återvinner och sorterar på olika ställen.


 

Ett ställe som kanske glöms bort när det gäller att röja och rensa är under diskbänken. Här är det ofta saker av mer tråkig karaktär som förvaras, och kanske därför inte ägnas någon större tanke. Men sett ur feng shui synpunkt är det ett oerhört viktigt ställe att hålla rent på. Här är energin inte bara stagnerad, utan tom sunkig. Att hålla rent här är viktigt så att inte dina möjligheter i livet bokstavligt talat ska spolas bort.

 

Jag ser på bilden att det är dags för mig att skura sophinken igen (men jag bjuder på den bilden, så ser ni att här är det inte perfekt heller :)) Soporna tömmer jag ofta. I hinken bakom förvaras mjölkkartonger, plast och annat som ska till vår miljöstation.

 

I en plastback (som går lätt att diska i diskmaskinen emellanåt) förvaras glödlampor i en stor glasburk och batterier i en liten mindre. Då jag varken har en dagstidning eller får reklam (skylten med Reklam - nej tack gjorde att min ingående post minskade med 60-70%) har jag inte så mycket som ska till pappersåtervinningen, men det som väntar på att tas dit förvarar jag i en tidskriftssamlare.

 

Här finns fortfarande gott om plats, där jag kan ställa tex flaskor och burkar som ska pantas i väntan på att jag ska till affären.


Kommentarer
Postat av: Beatrice

Den där tidskriftssamlaren gillade jag! Nu byter jag ut min lilla papperskasse från blomsteraffären på studs! Tack för tipset =)

2011-08-17 @ 10:29:17
Postat av: balansilivet

Min tidskriftssamlare är en enkel i trä från IKEA som jag har målat. Det tar rätt lång tid för mig innan den är full och behöver tömmas. Under tiden tar den väldigt liten plats. Sånt gillar jag :)

2011-08-17 @ 12:48:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0