Tänkvärt

 

Många tänkvärda ord på denna skylt, men en som jag tycker är viktig att ha med sig är "without action you aren´t going anywhere".

 

Det spelar ingen roll hur mycket god intention du har, utan att verkligen agera blir det ingen effekt. Jag har hört Olof Röhlander föreläsa om att det alltid blir som du tänkt dig, och det är sant att vi skapar vårt liv utifrån våra tankar. Tankens kraft är oerhört stark.

 

Men, det behövs en faktisk handling för att få en förändring. Om du tex tänker att du vill gå ner i vikt är det först när du snör på dig skorna och faktiskt ger dig ut och tar en promenad, regelbundet, som du kommer märka en förändring.

 

Om du tänker att du är trött på ditt jobb och skulle vilja göra något annat, är det först när du börjar läsa platsannonser och faktiskt skickar iväg ansökningar som du ger dig själv en chans till förändring. Bara tankar brukar ofta stanna vid det - bara tankar.

 

Ofta räcker det med att vi sätter igång, gör ett första litet steg mot det vi önskar oss och vill ha för att sätta igång. Vill du tex bli mer social och få fler vänner kan det första steget vara att börja prata lite med någon på ditt jobb, expediten i affären, någon som väntar på bussen på samma hållplats som du. Tanken är inte att just den personen ska bli din vän, utan bara att börja träna på att göra något annorlunda, och söka kontakt med andra människor. Att sätta dig själv i rörelse mot det du önskar.

 

Alla förändringar har börjat med ett första steg. Det steget kan vara stort, eller det kan vara litet. Oavsett hur lång resa du vill göra börjar den med ett första steg. Vilka förändringar vill du göra? Vad drömmer du om? Vilka steg kan du ta för att komma närmare din dröm?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0