Sovrum
Enligt feng shui är sovrummet det viktigaste rummet, och ett av de rummen, tillsammans med hallen, som är bäst att börja i när du ser på ditt hem med feng shui-glasögonen på.


I sovrummet tillbringar vi mycket tid, och det är här vi samlar kraft efter dagen och låter kroppen, och själen, återhämta sig. Elektriska prylar som TV och dator hör inte hemme i sovrummet. Inte heller olika saker som har med arbete att göra. Om du har sådana saker i ditt sovrum, börja med at ta bort dom och du kommer säkert att sova bättre. Även när vi sover påverkas vår kropp av det vi har omkring oss.


En annan viktig aspekt är sängens placering. För att känna trygghet när du sover är det viktigt att sängen är så placerad att du kan ha uppsikt över dörren från sängen. Att ha uppsikt bakåt ger en större känsla av trygghet. Jämför med vilken stol du väljer instinktivt på en restaurang. Att sitta med ryggen utåt upplevs som mer utsatt och otrygg. I feng shui kallas den plats som upplevs som tryggast för kraftposition. I detta sovrum undrar jag vad dörren till vänster om sängen är för dörr. Är det ingången till rummet har inte sängen den optimala positionen. Om det däremot är dörren till en klädkammare är det ok.


Sängen behöver även stöd på sidorna för att kännas trygg. I detta sovrum har man satsat på symmetri och har likadana sängbord och likadana lampor på båda. Det är viktigt att stödet är likvärdig på båda sidor, men det behöver inte innebär att man har precis likadant. Bara det är en jämn balans mellan sidorna så är det bra. Här har man också valt att ha runda bord, vilket är bra då inga vassa hörn, sk shar chi, riktas mot någon som ligger i sängen och sover. Runda bord upplevs som snälla och harmoniska.


Den viktigaste möblen i hemmet är sängen. Köp den bästa säng du har råd med. Här tillbringar du fler timmar än någon annanstans i hemmet, och det är även här du hämtar kraft för att börja en ny dag på bästa sätt. Bädda sängen med sänglinne i naturmaterial. Vilka dekorationer du väljer att omge dig med spelar också roll. Här är ett bra ställe att sätta upp tavlor eller ha andra föremål som symboliserar kärlek. Däremot är det inget bra ställe att placera barnens teckningar eller tavlor som speglar sorgsenhet.


Kan du se vilka saker som representerar de olika elementen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0