Sann livsglädje

Nu är jag hemkommen efter min helg i Skåneland, och landat här hemma, gosat med katter, packat upp och ätit. Kvällen ska avslutas med ett varmt bad och något intressant att läsa :)


Jag såg fram emot en helg på vackra Österlen och en grillkväll, men fick så mycket mer än vad jag någonsin hade kunnat ana. Som jag skrev tidigare ändrade sig ju vädret dramatiskt under min resa söderut. Halvvägs fick jag tänka om hur dagen skulle spenderas, för att sedan behöva tänka om igen när regnet stod som spön i backen. Tur jag är flexibel ;)


Efter jag hade inhandlat en skön fleecejacka så jag slapp frysa blev nästa anhalt att leta upp ett mysigt lunchställe.


Jag gick till en uteservering, som turistbyrån hade rekommenderat, och åt deras goda shoppinglunch som bestod av kycklingfilé, ugnsstekt potatis, en superb sås och goda picklade grönsaker. Till det beställde jag en granatäpplecider (det var ju ändå semester ;)) och satt där rätt länge och njöt, tittade på folk, fransmän, danskar och svenskar i en salig blandning.

 

Ystad är en väldigt vacker stad tycker jag, med sina medeltidshus, smala gränder och det ena huset vackrare än det andra. Jag gick in i fina affärer som sålde hantverk, inredning och kläder lite huller om buller. Charmigt.

 

 



Den här affären gillade jag. Den heter Kharma och sålder massor av spännande saker, buddhafigurer, asiatiska saker, hudvård mm. Utanför hade de denna pallen i lila och flera mattor på vägen in, också i lila. I färgpsykologin (som jag kommer skriva flera inlägg om framöver) är lila en färg för andlighet och en färg för kungar. Den passade bra i denna affär och kändes välkommnande med tre ryamattor som visade vägen in :)


Sen strosade jag runt i stan, hittade en chokladbutik och ett hantverkskollektiv. Pratade med massor av trevliga affärsinnehavare, men köpte inget mer. Själva stan är också värd att lägga tid på, så trots duggregnet strosade jag runt bland husen.










En trång gränd, Apgränd, där stockrosorna vällde ut från båda sidor och lämnade tillräckligt mycket utrymme för en person att passera.


Sen åkte jag till den bed & breakfast där jag bokat ett rum för natten. Där möttes jag av denna syn




Ankor, gäss, hönor, en kalkon och en påfågel som spatserade runt fritt på vägen, gården, ängen och i åkern.













De flockades runt bilen, och under bilen ligger en svart katt, som är en vildkatt men som är född i närheten och har hållit sig på gården de senaste nio åren. Han var så kelig, mager och med ett sår på bröstet. I morse blev jag sittande en timme på gården med en kopp te och en spinnande katt i knät, tittandes ut över åkrarna som böljade så långt ögat kunde se. Så härligt avkopplande, och en lisa för själen. Ägaren till gården kom förbi och sa att han aldrig sett katten ligga i knä på någon så länge någonsin förut. Det förvånar mig inte. Det har alltid varit så för mig, katter och hundar tycker om mig, och jag har ofta fått höra att katten inte gillar människor i vanliga fall, samtidigt som den ligger i mitt knä och spinner. Jag antar att jag har en energi omkring mig som de känner av och känner sig trygga med. Den här katten fick mitt hjärta att smälta. Den behövde kärlek och kel. Hade gärna tagit hand om honom! När jag efter en timme, eller mer, försökte lyfta bort honom för att åka vidare försökte han ta sig upp i mitt knä igen när jag stod upp. Lilla kisse :)


När kvällen kom hade regnet äntligen slutat, och jag begav mig till grillfesten. Oj, vilken samling människor. Så mycket energi, så mycket glädje, så fantastiska människor jag lärde känna där (och några som jag träffat förut). Människor som lyfter en på alla tänkbara sätt och som är härliga att omge sig med.










Alla människor skulle få ha sådana i sin närhet, som ger så mycket, som har en sådan positiv inverkan på en.


När jag bokade övernattning i Skåne var det två bed & breakfast jag valde mellan. Jag var fortfarande väldigt nyfiken på det andra stället, Tenngården, så jag åkte dit på vägen hem. Och där satt några från kvällen innan och åt frukost. De hade bokat rum där. Ett underbart ställe, och jag kände direkt att atmosfären där stämmer in med mina tankar, så där kommer det bli fler besök, och kanske också där jag kommer ha kurs när hela kursplaneringen är klar.





Frukostrummet och samtal med ägaren, Marie







Rummen var inredda i olika stil, varav mina favoriter var detta "Provence"




Och detta, "New England"


I bilen på vägen hem var jag fylld med inspiration, både av kvällen innan med alla inspirerande människor, den vackra naturen och samtal med ägaren till Tenngården, så den fyra timmar långa bilresan hem gick som en dans. I huvudet på vägen hem formulerade jag dels planeringen för kurser som jag kommer hålla framöver, med Balans i livet som tema; Balans i själen, balans i kroppen och balans i hemmet, så när jag kom hem var det bara att skriva ner alla ideér som nu ska finslipas lite. När kursinnehållet är klart kommer ni, mina bloggläsare, få ta del av det först :)

När jag kom hem skrev jag också ner min vision för hur jag lever mitt liv om fem år. Då har jag köpt mitt drömhus i Skåne och lever ett liv närmare naturen.


Allt som allt, en livsbejakande helg fylld med inspiration och glädje! Mitt hjärta sjunger!!!


Kommentarer
Postat av: Veronica

Låter underbart!!

Måste fråga vilken restaurang du besökte?Ser supersmarrigt ut!

Javisst är Ystad vackert!Det finns verkligen mycket att titta på fast det inte är nå´n storstad.

Va kul att du vill flytta till Skåne!

Ha en skön söndagskväll!

kram Veronica

2011-08-14 @ 20:14:57
Postat av: Rebecka'

Fin blogg :)

2011-08-14 @ 20:33:28
URL: http://rebeckalicious.blogg.se/
Postat av: balansilivet

Rebecka: Tack :))



Yvonne: Restaurangen heter Store Thor och ligger på Stortorget. Mmm, det var verkligen gott! Ja, nu blir det Skåne inom några år för mig. Jag älskar Göteborg, men efter 20 år här känner jag mig "klar" och dags för nästa steg i livet. Skåne har jag alltid älskat och var på väg att flytta för till Bjäre för drygt 20 år sedan, men då lockade storstaden mer. Men nu är jag i en annan fas i livet, och jag älskar Österlen, området kring Ystad och Skurup så någonstans där blir det. Böljande sädesfält, havet och nära till både Malmö och Köpenhamn. Den bästa av världar :))

2011-08-14 @ 21:15:54
Postat av: Therése

Vilken härlig helg du har haft! Ditt inlägg får mig att le och jag beundrar din energi och ditt mod. Ser fram emot att höra mer om dina kurser! Kram Therése

2011-08-14 @ 21:15:55
URL: http://mychoice-tess.blogspot.com/
Postat av: balansilivet

Tack Therése! Ja, det känns väldigt spännande att sjösätta det jag faktiskt bestämde mig för tio år sen att jag skulle göra. Då var inte tiden mogen, men det är den nu :) Jag återkommer med mer info på bloggen allt eftersom allt blir klart

2011-08-14 @ 21:39:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0