Rensa och röja

Att rensa och röja bland sina ägodelar skapar både ett renare hem, men det ger även massa ny energi. Enligt Feng Shui är det bland det absolut första steget att göra. Rensa och göra sig av med sådant man inte använder, inte tycker om eller som är trasigt. Kvar blir bara saker som man gillar, som ger en glädje och som används.


Att rensa bland sina saker är inget man gör en gång, och så är det klart. Det är en pågående process. Men en sak du kan göra för att underlätta är att tänka över när du vill köpa något - "Är det här något jag behöver?", "Är det här något jag tycker om?", "Kommer jag använda detta?" Det kanske gör att dina inköp, och därmed införseln av saker hemma minskar. En annan sak är att tänka på att det inte bara är saker som kommer in hela tiden, utan att det även går saker ut. Att det blir ett flöde. Om något nytt hittar vägen hem till dig, är det kanske dags att något annat får flytta.




Ibland kan det kännas helt oöverstigligt att börja rensa. Vart ska jag börja??? Irene Wangborg, som både driver bloggen Harmoni i hemmet på www.fengshuiblogg.blogspot.com och har ett företag som heter Wangborgs hem, är certifierad feng shui konsult och hon har gjort ett fantastiskt rensningsformulär där man dag för dag kan följa ett schema. Det innebär att du varje dag rensar i ett speciellt rum, och steg för steg tar dig igenom hela hemmet. Hon har även mycket bra lösningar och ideér för förvaring av det som du vill ha kvar. Det är strukturerat och oerhört välgjort.


För att beställa formuläret, gå in på hennes hemsida, www.wangborgshem.se. Det kostar bara 125 kr och är väl investerade pengar för att få ordning på allt som gömmer sig hemma i skåp och lådor. Kika även in på hennes underbara blogg. En stor inspirationskälla :))

 

Kommentarer
Postat av: Ylle

Visst är det härligt att rensa. Din och Irenes fengshui blogg tillhör mina absoluta favoriter.Får så mycket inspiration av era tips. Men har du några bra tips när inte övriga familjen är intresserad utan tycker att det finns mängder av "bra att ha saker" Känner att det tar energi ifrån mig tyvärr.

Kram o ha en fortsatt bra dag

2011-08-02 @ 17:24:58
Postat av: balansilivet

Tack! Vad roligt att du gillar min blogg :) Irenes blogg är också en av mina favoritbloggar.



Jag vet precis hur det är när man själv vill rensa, och andra i familjen bromsar. Jag har levt i en sådan relation, där det mesta skulle sparas för det var bra att ha. Det kan vara bra att sätta sig ner och prata om hur man vill ha det. Hur ofta kommer de här "bra att ha" sakerna egentligen till användning? Vill man göra en kompromiss kan man lägga saker i en kartong på vinden, eller i förrådet. Bestämma att det får stå där ett år, och om inget har använts under det året gör man sig av med hela kartongen, utan att titta vad som finns i. Tittar man efter kommer det säkert dyka upp nya "bra att ha" saker. Det är svårt överhuvudtaget när man är flera i familjen och inte har samma syn på röra, städning, möblering osv men jag tycker du ska tala om för familjen hur mycket energi det tar från dig, och att du vill lägga den energin på andra saker tex göra något roligt tillsammans. En morot kan ju vara att man bestämmer en rolig sak att göra tillsammans som belöning när man har rensat någonstans. Börja lite smått så kanske resten av familjen också känner hur skönt det känns.

Lycka till! Kram

2011-08-02 @ 18:00:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0