Rensa i plånboken

Tillhör du dom som har en plånbok som knappt går att stänga, men där innehållet mest består av gamla kvitton och olika kort?


Ta en kvart och gå igenom det du har sparat i plånboken. Själv brukar jag ta emot kvitton i affären och lägga ner i plånboken, men jag går ofta igenom mina kvitton. Slänger de jag inte behöver spara, och de jag vill ha kvar för ev reklamation sparar jag i en burk. I plånboken behöver de inte ta upp plats. Börja med dina kvitton och se vilka du kan slänga direkt, och de som behöver sparas - hitta en annan förvaringslösning för dom. Plånboken är inte förvaring. Här ska det vara ett flöde. Kvitton är ett tydligt tecken på pengar som lämnar dig, alltså energi på väg bort från dig. Det är inte lämpligt att fylla plånboken med tecken på att pengar försvinner bort från dig. Här vill du ge utrymme för att få in pengar. Se även över hur din plånbok ser ut, är den sliten? Det kanske är dags att skaffa en ny. För min del är det dags för en ny. När jag precis köpt denna fick min lilla buskatt tag på den där den förvarades nattetid. När jag kom upp på morgonen låg den på golvet, och tydligen hade den blivit misstagen för ett lämpligt byte för den var full av kloavtryck och märken efter små kattänder :) Dags för en ny!


Hur många kort går du omkring och bär runt på? Jag brukade ha massor i min plånbok. De fick knappt plats. När jag tittade närmare på dom visade det sig att de allra flesta var från olika butiker, kundkort på olika klädkedjor som jag knappt handlar på, så alla dom sorterades bort.

 

Kvar blev de kort jag använder regelbundet; bankomatkortet, ICA-kortet, tankkortet, lånekortet och mitt årskort på Liseberg.

 

De övriga åkte ut!! Vilka kort använder du, och vilka ligger där av gammal vana och tar plats? Dags att gå igenom dina kort också och ta bort de du inte använder. Vill du inte göra dig av med dom helt - lägg dom isåfall i en burk där du kan ta fram dom när du vill använda dom. Men tänk på hur du använder dina kundkort på olika affärer- Handlar du där bara för att du ska få bonus? Finns det du ska köpa billigare någon annanstans? Isåfall blir det dyrt att vara lojal mot en butik bara för att du har deras kundkort!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0