Naturfärger

Naturfärger är vilsamt för både öga och hjärna att omge sig med. De brun-beiga färgerna representerar jordelementet enligt feng shui. Jordelementet finner du även i tegel, kakel och allt som är gjort av keramik, konst som föreställer öppna fält, fyrkanter eller rektangulära former. Det är en samlande nedåtriktad energi. Den står för stabilitet, medkänsla och sensualism. Men för mycket jordenergi kan också innebära att du känner dig trött och har svårt att ta initiativ, få något gjort.


Det behövs balans mellan elementen för att det ska uppstå harmoni.Det är lätt att bo i sådana här miljöer. Det finns inget som pockar på uppmärksamhet. Ändå kan man få in alla element i inredningen. Gröna växter ger träenergi, glas ger vattenenergi, den vita färgen representerar metallelementet och all typ av belysning, oavsett om det är lampa eller ljussken representerar elden. Eldenergin är mer påträngande och kan lätt bli tröttsam om det blir för mycket, så det räcker ofta med ett litet inslag för att få tillräckligt mycket eldenerig i rummet. På detta bordet skulle man också kunna tänka sig ett fång röda tulpaner.
Detta sovrum är inbjudande för vila. Det röda draperiet och blommornas färg ger tillräckligt med eld åt denna miljö. Men även pälsen räknas till eldelementet, då allt som kommer från djur ger eld. Samtidigt ger det tyngd och en kontrast till de vita sängkläderna. Det är typ en sådan filt jag byter till när det blir höst i min sänghörna.En inbjudande sitthörna. Kan du se vad som representerar de olika elementen? Saknas något element?Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0