Min sovhörna ;)

Compact Living a la moi :)


Att sova i vardagsrummet är egentligen inget som rekommenderas enligt Feng Shui läran, men för många människor är det verklighet. Rummen räcker inte till för eget sovrum till alla i familjen. Vill man dessutom bo billigt kan det vara bostadsytan man tullar på. För vår del flyttade vi in i området vi bor idag för 11 år sedan, då min dotters pappa och jag separerade. Jag ville väldigt gärna bo just här då området är som en liten trädgårdsstad med skogen direkt utanför. Stan ligger ganska nära, och även havet.


Vi blev erbjudna en tvåa och jag tackade ja. I början tänkte jag att det var en tillfällig lösning, då jag egentligen sökte en trea. Men jag trivdes så enormt bra här, och började dessutom ganska snart min fleråriga psykologutbildning och ville inte dra på mig dyrare boendekostnader. När dottern var liten delade vi sovrummet, men då hon blev större och behövde större yta för leksaker, lek och kamrater flyttade jag ut min säng i vardagsrummet. Där har jag sovit gott länge nu :)


För att göra det till ett rum-i-rummet har jag delat av med en oblekt linnegardin från tak till golv, samt målat väggarna i en mörkare färg än i resten av rummet.

 
För att ge en ombonad känsla har jag bäddat med textilier i flera lager.


Sängen står i hörnet som är längst bort från fönstren, och till vänster om gardinen står soffan. Denna hörna i bortre högre hörnet sett från ingången till rummet, som enligt baguan är området för kärlek och relationer passar bra för sängens placering. Jag har även tavlor med kärlekstema på väggarna. Härifrån har jag även uppsikt över ingången till rummet, och även altandörren.
Om man ser på min sovhörna med feng shui glasögon finns alla element representerade. Väggens färg, linnegardinen, kuddarna och sängkappan representerar jordelementet med sina bruna och beiga färger, eldelementet representeras av lampan, fårskinnsfällen och de röd-orangea färgerna i tavlan, de vita sängkläderna representerar metallelementet. Vattenelementet finns också med, dels med den svarta färgen på lampan och krukan, men även i vågmönstret på filten. Träelementet återfinns i den gröna växten. Vintertid byts filten ut mot en i "päls".
Då jag inte har någon sänggavel på sängen (det skulle ta för mycket plats) men ändå vill ha stabilitet bakom ryggen har jag två stora kuddar lutade mot väggen. De fungerar även bra som ryggstöd när jag vill halvligga i sängen och läsa. På golvet har jag en fårskinnsfäll då det är skönt för fötterna när jag går upp på morgonen.

Nya sängbordet är förvaring för pocketböcker och tidningar som jag gärna läser en stund innan jag ska sova. Tidigare hade jag ett annat, runt bord här men det fick flytta till myshörnan istället då jag vill ha plats för böcker nära min sovplats.


 

Däremot vill jag inte ha så mycket saker på själva bordet. En blomma, en lampa och ett glas vatten räcker.


Kommentarer
Postat av: Emelie S

Ser fantastiskt mysigt ut :)

2011-08-06 @ 16:44:23
Postat av: SAga

Fin blogg!

Allt bra?

2011-08-06 @ 17:29:45
URL: http://yoogie.blogg.se/
Postat av: Yve

Ser väldigt mysigt ut. Vilket härligt överkast.

Jag skulle gärna byta vårt stora boende mot ett mindre lättskött och samtidigt rensa uch bara behålla det som behövs och vi tycker om men eftersom vi fortfarande har flera barn boende hemma i familjen så lär det dröja.Dessutom är det nog bara jag som kan tänka mig det. Ha det gott. Kram

2011-08-06 @ 18:10:12
Postat av: balansilivet

Emelie: Tack :) Jag trivs kanonbra!

Saga: Tack för komplimangen. Det gör mig glad!

Yve: En dag som idag när jag har städat hemma är det otroligt skönt att inte ha mer än 72 kvm :) Jagtrivs bra här och stannar här ett tag till, Men dyker det upp ett litet hus, eller torp, kan jag tänka mig att flytta lite längre ut på landet. Men jag vill inte ha högre boendekostnad än idag. Lycka till med att få resten av familjen att tycka att det är mysigt att inte bo så stort :)

2011-08-06 @ 18:45:08
Postat av: Therése

wow, vilken underbar sovhörna! Den ser verkligen mysig ut och jag förstår att du trivs. Kram Therése

2011-08-07 @ 22:08:56
URL: http://mychoice-tess.blogspot.com
Postat av: Irene

Så mysig sovhörna Du har - ser väldigt inbjudande ut :-)

2011-08-08 @ 07:51:37
URL: http://fengshuiblogg.blogspot.com
Postat av: balansilivet

Therése och Irene: Tack :) Ja, jag stortrivs i min lilla sovhörna. Själva vardagsrummet är rätt stort så det blir ändå mycket plats över till soffa, skrivbord och en myshörna. Mot trädgården är det fönster över hela väggen så resten av rummet är ganska ljust, men här är det mys som gäller ;)

2011-08-08 @ 08:53:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0