Larvigt stort

Vi bor i en tvåa på sjuttiotvå kvadratmeter, alltså ett sovrum, ett vardagsrum, ett kök och så en stor hall och ett relativt stort badrum. Vi trivs jättebra i vårt hem och tycker att det är ganska bra planerat.


Men, en sak som jag reagerar på är hur de tänkte när de gjorde köket. Eftersom det är en tvåa med ett sovrum antar jag att lägenheten är tänkt till antingen en person. eller två vuxna men absolut inte en familj.


Men frysen är anpassad för en familj, eller för någon som gillar att hamstra. Jag är inte en sådan person, utan jag vill ha ett flöde i min frys precis som överallt annars. Jag vill inte ha saker liggandes längst in i frysen, utan att ha någon aning om vad som gömmer sig där. Alltså skulle jag klara mig galant med bara en liten frys.


Så här tomma gapar hyllorna i frysen hos mig


 

Som ni ser är det ganska tomt, och totalt onödig yta att kyla ner. Just nu är det i och för sig mer tomt än vad det brukar vara. Det brukar finnas någon glassbytta, lite frysta bär, mer bröd (som just nu är väldigt lite kvar av), någon eller några rester, något kött som jag hittat till bra pris. Just ni finns det bara två torskfileér som blev kvar från Linas matkasse, lite rökt bog som också blev kvar plus grytbitar de hade extrapris på i affären och som jag tänkte göra något gott av någon dag.

 

 

Men i ett tvåpersonshushåll räcker det med några hyllor för att frysa in is, grönsaker, mat, glass och bröd. När vi får köpa loss våra lägenheter och ombilda till bostadsrätt ska kyl och frys bort och nya, energisnåla och betydligt mindre ska inhandlas.


Hur ser det ut i din frys? Vet du vad som ligger där längst in? Kanske dags att göra en rensning bland dina matvaror? Passa även på att rensa i kylskåp och skafferi när du är i farten :))


Kommentarer
Postat av: Anna @sweet life

Min frys är ungefär lika stor som översta hyllan i din! inte ens glassen får plats ;) det är väl som man säger, lagom är bäst.

2011-08-29 @ 15:53:16
URL: http://lesweetlife.blogspot.com/
Postat av: balansilivet

Ja, då låter det som din frys är för liten...och min är för stor. Du kan få en del av mitt utrymme :) Ja, visst är "lagom" bäst. Och för ett hem för en till två personer behövs vanligtvis inte så här mycket frysutrymme

2011-08-30 @ 10:26:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0