Fortsättning städning

Idag fortsätter jag städningen, med fokus på köket. Då det är här vi lagar mat och äter är det viktigt att hålla detta rummet rent.


Göra rent ugnen är inget särskilt roligt jobb, men måste göras emellanåt om ugnen ska vara fräsch. Så idag gör jag rent ugn, fläkt, micro och torkar ur kylskåp. Köksskåpen och dörrarna får sig också en avtorkning.



Det bästa, och mest miljövänliga, sättet att göra rent ugnen är att använda outspädd såpa, detta universalmedel som funkar för att göra rent det mesta :)





Smörj in hela ugnen inuti med outspädd såpa och värm upp ugnen till 100 grader. Stäng sedan av den och låt den svalna. Sedan är det bara att torka ur den med en våt trasa. Det mesta förångas och försvinner och det andra lossnar och blir lätt att få bort.


Det kan bildas lite rök, men sätt på fläkten och öppna fönstret så försvinner den. Det kan även lukta, men det är ingen fara. När du ändå håller på att göra rent ugnen passa då på att göra rent gallret och plåtar också, så är hela ugnen toppfräsch och redo att användas.


Här blir det bakning i eftermiddag, antingen kanelbullar eller cupcakes (eller kanske både och ;)) Gott med hembakat fika och en bra belöning efter avslutad städning.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0