För mycket?

I detta kök är det ett viss överslag av metallelementet


 

Den vita färgen representerar metall, precis som de rostfria köksmaskinerna. Men, tittar man närmare på bilden kan man se att alla element finns med, även om det är metall som dominerer.


Det mörka träbordet ger tyngd åt rummet, ger en varmare känsla och blir en fokuspunkt. Det ger även jord åt inredningen, precis som det rutiga tyget på stolarna. Om du istället tänker dig ett vitt bord i detta kök hade de vita färgerna smält ihop med varandra som en tjock dimma, och de enskilda detaljerna svårare att urskilja. Metallelementet hade då även blivit helt dominerande. I mitt tycke är golvet för ljust. Det är inte helt vitt, men vitoljat. Jag hade föredragit ett riktigt plankgolv i detta rum.


Gröna växter, både i fönstret och i ljuskronan ger träenergi. Ljusen ger eld. Vatten finns det naturligt i ett kök, men även glaset i vitrinskåpen ger vattenenergi. Att bryta av skåpen med vitringskåp gör också sitt till för att lätta upp raden av köksskåp. Ett sätt att minska metallelementets dominans är att föra in mer eld. Eld smälter metall, enligt feng shui, så mer eld tonar ner metallens energi. Eldelementet återfinns i alla typer av ljus, både elektrisk ljus, stearinljus och solljus. Även eldstäder naturligtvis så hade detta varit ett äldre hus hade det säkert funnit en gammal vedeldad ugn, vilket hade gett rummet mycket eldenergi. Husdjur, och allt som kommer från djur såsom päls, ull, fjädrar, ägg osv är också bra val för att få in mer eld. Tavlor och prydnader som föreställer djur, människor eller någon form av ljus förstärker också eldelementet. Eldens färger är röd-gul-orange och formen är trianglar eller allt som är pyramidformat.

I detta rum hade man kunnat sätta in starkt rosa blommor istället för de vita, eller välja rosa hortensior i fönstret istället för murgröna. Vad skulle du vilja lägga till för att föra in mer av eldelementet?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0