Balans - kontraster


För att skapa balans behöver vi arbeta med kontraster, i inredning, i kläder, i livet.


I inredning är det viktigt att inte glömma bort kontrasterna. Kontraster gör att detaljer framhävs, och ger ögat en chans att stanna upp och upptäcka detaljerna. För mycket saker i samma färg, tex allt i vitt, gör att allt flyter ihop. Kontraster gör också en inredning mer spännande och intressant. Kontraster kan vara färger, ljust mot mörkt, men också i material och i former. Mjukt mot hårt, runt mot kantigt, mörkt mot ljust, rustika material mot blanka. Kommer ni ihåg hur tankegången är med yin och yang? De första varianterna av varje motsatspar har yinkvaliteter och det andra har yangkvaliteter, tex mjukt är yin, hårt är yang. Vi behöver båda dessa aspekter för att få en harmonisk miljö.


 

Även när det gäller kläder kan du tänka likadant. Det är när du blandar material, former och färger som det händer något. Tex att blanda ett par blanka byxor med en stickad tröja, spets med tweed, feminint med maskulint. Arbeta med kontrasterna.

 

Även i livet behöver vi kontraster. Jag såg just ett inslag om New York på morgonnyheterna, och kände en sådan längtan dit. Vi åker ju dit nästa vår. Samtidigt känner jag en längtan tillbaka till Skåne, till vidderna, öppenheten. Kontraster.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0