4 good kväll i Göteborg

Jag har skrivit om företaget 4good förut här på bloggen. Två energiska, sprudlande tjejer som har som motto att sprida glädje och solsken omkring sig ordnar inspirationsföreläsningar i Stockholm, Göteborg och Malmö med jämna mellanrum. Där har de en mängd intressanta föreläsare som delar med sig av sina upplevelser, kunskaper och liv. Det var också det företaget som ordnade den underbara resan till Mallorca i våras.


Nu är det snart dags för höstens första inspirationskväll i Göteborg, och temat är Eat, love, live.



Ny 4goodkväll om att äta & leva lite enklare den 22/9 i Göteborg!

Vi kickstartar hösten genom att tänka Back to Basic vad gäller kärleken, livet och maten. Färre omvägar och mer rakt på sak helt enkelt. Kom! Inspireras till mer livsglädje av en av Sveriges i särklass bästa föreläsare – Lou Rossling, peppas till mer innerlighet av kärleksprofeten och poeten Bob Hansson och bli gladare i matlagning av Lotta Lundgren, författare till coola kokboken Om jag var din hemmafru. Kvällens Sunshine Story berättas av Lotta Bäckström som, efter en livsavgörande stroke, började laga mat i sitt 15 kvm stora kök och idag driver ett av Göteborgs populäraste cateringföretag - Himla Gott!


LOU ROSSLING

Lou Rossling är en av Sveriges mest anlitade inspirationsföreläsare och föreläser för över 30 000 personer om året. Hon nominerades tillkunskapspriset 2009 och 2003 utnämndes hon till Årets talare -  det förstår vi! Hon pratar om förnuft och känsla, kärlek och intuition på ett alldeles ovanligt begåvat sätt. Hennes långa erfarenhet som förskollärare har lärt henne att se på livet med barnens perspektiv och den kunskapen förmedlar hon vidare till oss. Lou är författare till boken Tänd dina stjärnögon som handlar om hur vi som barn tror på en framtid där allt är möjligt. Hur vi som barn ser på livet genom lysande stjärnögon. Som vuxna låter vi oss begränsas av måsten och gamla vanor. Men det behöver inte vara så. Precis som barn kan vuxna se på livet med glädje och tillförsikt. Lou stärker vårt självförtroende och vår förmåga att ta ansvar över vårt liv, våra val och våra relationer. Klok som en bok är hon – ja, vi är såå glada för att Lou ska vara med!

Bob Hansson
Kärlek – hur fan gör man? Så heter en av författaren Bob Hanssons böcker och på det temat peppar han oss till mer innerlighet under 4goodkvällen. Kärleksprofeten och poeten Bob påminner oss om att det är närmare till kärleken än vad man kan tro. Att det inte behöver vara så krångligt. Han är sällsynt klok, energisk och en rejäl vitamininjektion in i den svenska lagomheten. Han har uppträtt tusentals gånger på allt från rockfestivaler till reklambyråer, föreläser och jobbade bland annat som sidekick i SVTs Babel i jakten på Sveriges kärlekspoem till prinsessan Victoria. Bob har skrivit ett flertal böcker - senast utkom boken Vips! Så blev det liv. Äntligen är han hos oss på 4good ; )

Lotta Lundgren är stjärncopywritern som hoppade av reklambranschen för att skriva om mat, prata om mat och laga mat. Idag är hon en av våra mest etablerade matprofiler och aktuell med två kokböcker, Jordens Bästa Käk och Om jag var din hemmafru, och i september leder hon andra säsongen av tv-serien Landet Brunsås tillsammans med Henrik Schyffert och Erik Haag. Det är lätt att älska Lottas orädda, rockiga inställning till både mat och nya utmaningar. Kom och hör henne berätta hur man gör både livet och matlagningen lite roligare.


Lotta Bäckström

För tio år sedan levde Lotta Bäckström ett stressigt liv. Hon var ensamstående mamma till Cecilia, nu 17 år, hade svårt att få ekonomin att gå ihop och hade en usel relation till sin dotters pappa. Hon jobbade så mycket hon orkade och gick med ständigt dåligt samvete över allt hon inte hann eller orkade med. Samtidigt älskade hon att vara i farten, hade många vänner hon umgicks med och ställde alltid upp för andra. En sensommardag satt hon på cykeln på väg någonstans när det small till i huvudet och hon kände en brännande smärta runt ena örat. 32-åriga Lotta hade fått en stroke. Detta blev hennes vändpunkt i livet. Hon fick tänka om. Hon startade cateringföretaget Himlagott från sitt kök på 15 kvadrat i Linnéområdet i Göteborg – för att det var det enda hon kunde göra: att jobba hemifrån. Det en ledde till det andra. Företaget växte, idag har hon skrivit två kokböcker, tävlat med sina chokladdesserter i Frankrike, lagat mat i Malous TV4 och gör uppskattade matreportage. Hör Lotta prata om mat och om livet – här kommer en solskenshistoria med guldkant!

för att anmäla dig gå in på http://www.4good.se/lectures/eat_love_live__goteborg


Tid:
Torsdag 22 september 2011 kl 18.30-21.15 (dörrarna öppnas 18.00)
Plats: Radisson Blu, Södra Hamngatan 59, Göteborg
Pris: 395 kr inkl moms för privatperson. 495 exkl moms för företag.
I priset ingår föreläsningar, vin, goodiebags och överraskningar!


Jag har tidigare hört Lou Rossling prata på en konferens och hon är verkligen värd att lyssna på.  Kokboken "Om jag var din hemmafru" har jag bläddrat i och det ska bli roligt att höra hennes historia. Roligast av allt är ändå att lyssna på kvällens solskenshistoria, där det alltid är någon med lokal förankring som har vågat ta steget, vågat göra något nytt i livet.


Har du aldrig varit på någon av 4goodskvällar kan jag verkligen rekommendera dom. Du kommer få en fantastisk kväll, med så mycket smittande glädje och energi. Kanske ses vi där???


I Malmö har dom en föreläsningskväll 13 september, och i Stockholm 19 september.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0