Lycka

Minns ni de tolv lyckostrategierna jag har skrivit om tidigare?


Lyckostrategi 1: Att uttrycka tacksamhet
Lyckostrategi 2: Att vara optimistisk och tänka positivt
Lyckostrategi 3: Att undvika grubblerier och sluta jämföra sig med andra
Lyckostrategi 4: Att göra snälla saker


Lyckostrategi 5: Att vårda sina relationer
Lyckostrategi 6: Att lära sig härda ut
Lyckostrategi 7: Att lära sig att förlåta
Lyckostrategi 8: Att sträva efter flow


Lyckostrategi 9: Att njuta av livet
Lyckostrategi 10: Att sätta upp nya mål
Lyckostrategi 11: Att utöva religion och andlighet
Lyckostrategi 12: Att ta hand om kroppen genom mediation, motion och att bete sig som en lycklig människa


På resan till Mallis, som jag precis har kommit hem från, har jag mått så otroligt bra. Det var en helt fantastisk resa, och mycket beror på de underbara människor jag träffat. Dels är tjejerna som driver 4good, som anordnade resan, två otroligt härliga tjejer som inspirerar och anordnar både inspirationskvällar och såna här Solskensresor (läs gärna mer om detta nätverka på www.4good.se), men framförallt för alla de 120 tjejer/kvinnor som var med på resan.


När jag tänker på dessa lyckostrategier jag skrivit om så inser jag att jag har använt mig av flera av dessa under de senaste dagarna.


Jag har uttryckt tacksamhet varje dag, över den fantastiska resan, över alla härliga människor, över att solen faktiskt sken över oss i stort sett hela tiden, över alla härlig arrangemang - ja, det fanns så mycket att vara tacksam för. Och det är även viktigt att uttrycka sin tacksamhet


Jag har varit optimistisk och tänkt positivt, jag har inte jämfört mig med andra (jo, kanske pyttepyttelite, speciellt när man tittar på den vackra uppenbarelsen Malin Berghagen :))


Alla människor jag har träffat har varit så varma, vänliga, generösa och så trevliga. Att göra snälla saker har varit enkelt och något som jag känner att jag blir upplyft av. Att hjälpa andra, oavsett vad det handlar om, ökar lyckokänslan på flera olika sätt.


Känsla av flow har jag upplevt ett par gånger under veckan, då det känts som tiden har stått stilla. På vägen hem sa jag att även om vi bara varit där i tre och en halv dag så kändes det mycket längre. Vi har hunnit med så mycket, och även haft tid att bara vara. Socialt och egentid :)


Lyckostrategi nummer fem handlar om att vårda sina relationer, och den här veckan har jag fått så många nya vänner, som jag hoppas kommer fortsätta att förgylla mitt liv. Men för att relationer ska växa och frodas så behöver man vårda och ta hand om dom.


Att njuta av livet har jag verkligen gjort, legat i solen och gottat mig åt solens värmande strålar och tre av fyra kvällar har vi druckit massa cava, den spanska champagnen.


Slutligen har jag tagit hand om min kropp och ägnat mig åt mediation, då vi varje morgon var ute på en powerwalt/löpning följt av en timmes yoga med inslag av mediation.


Nästa år hoppas jag att det blir en liknande resa. Är du intresserad av att följa med? Titta in på 4goods hemsida och läs mer om nätverket, inspirationskvällar i Stockholm, Göteborg och Malmö och andra härliga evenamang de anordnar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0