Feng Shui

I lördags när jag var hos en vän på besök pratade vi om att de hade så mycket saker i källare och förråd som aldrig blev av att de rensade bland. Vi kom att prata om feng shui och hur man kan använda en sk bagua för att se vilka områden i hemmet som representerar olika delar av livet. Om någon del av livet börjar kännas stagnerad, eller kanske tom att det inte alls fungerar kan man börja med att titta hur det ser ut i motsvarande del av hemmet.

Är det relationen som inte känns bra, kanske ni bråkar mycket. Hur ser det ut i det området i hemmet som representerar kärlek och relationer? Är det fullt med massa saker och rörigt i den delen av hemmet är en bra start att börja rensa upp där. Om du sedan vill förbättra dina relationer kan du använda olika symboler för att göra den delen av ditt liv starkare.


När du använder en bagua kan du utgå från var ingången till hemmet är och lägga baguan över planritningen. Du kan även använda en bagua i varje enskilt rum i hemmet.


Jag tänkte under veckan skriva lite närmare om de olika livsområdena och ge lite tips på vad du kan göra för att förbättra de olika delarna.


Först ut är Berömmelse. Det ligger rakt fram från ingången och är ofta den delen av hemmet som du ser först när du kliver in i hemmet (lite olika beroende på vilken planlösning du har. Mitt eget hem är helt rektangulärt och lätt att använda en bagua på)


Området för berömmelse handlar om erkännande, hur andra uppfattar dig, dina talanger och dina prestationer. Det handlar även om ditt rykte och dina visioner. Hur ser det ut i den delen av ditt hem? Börja med att rensa och kasta skräp som ligger där tex trasiga saker, gamla tidningar eller prydnadsföremål du inte tycker om. När du har gjort den första rensningen, titta på det som är kvar. Är det mycket saker som påminner om gamla tider, den du har varit och inte den du är idag, eller vill vara? Ta bort allt som påminner om tider som varit tex kort från vänner du inte längre träffar, kritiska brev, avslag på jobbansökningar, foton där du inte ser glad ut eller andra saker som ger stagnerad energi. Torkade växter eller växter som håller på att vissna är också exempel då saker som ger dålig energi. Släng dom!


När det är avklarat är det dags att skapa ett område som ger positiv energi, och som speglar den du är och dit du vill komma. Symboler har en väldigt stark påverkan på oss människor, och detta är ett område som är bra att placera bilder som visar hur du ser dig själv, eller vad du vill uppnå. Har du ett drömyrke är det en bra idé att sätta upp en bild på det här. Ett foto av dig själv när du är glad och full av energi är också en bra symbol att sätta i ditt berömmelseområde. Priser, pokaler eller olika trofeér från något du är aktiv inom kan du placera här. Längtar du efter en ny bil kan du sätta en leksaksbil eller en bild på den bilen du vill ha. Inramade diplom kan du hänga på väggen.


Allt detta är positiva symboler som stärker dig och ökar ditt självförtroende. Bilder eller modeller på något du vill uppnå eller önskar dig ger en positiv skjuts åt dina drömmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0