Feng Shui

Vi hoppar över mittenområdet så länge, och återkommer till den sist av alla. Närmast på tur står området för familj. Det ligger i åt vänster i hemmet, strax under området för pengar och välstånd.

Det här området handlar om att bygga relationer med din partner, dina barn, föräldrar, syskon och andra familjemedlemmar. I vissa baguaritningar är detta även området för hälsa, även om det i denna ritning är placerat i mitten. Jag anser att mittenrutan står för helheten och en balans mellan alla de övriga livsområden, så jag flyttar hälsa till området för familj. Hälsa handlar om att hålla sjukdomar borta, uppnå en balans och harmoni i kroppen.


Titta hur det ser ut i detta område i ditt hem. Röj och rensa som i dom andra områdena, men titta särskilt efter saker som har negativ symbolik när det gäller familj och hälsa och rensa bort dom. Det kan vara gammal medicin, gamla medicinrecept, ledsamma familjefoton. Kasta allt som är trasigt och ge bort saker du inte använder eller tycker om.


Skapa istället positiv energi för dig och din familj genom att ställa dit glada familjebilder, kanske vill du göra ett släktträd och placera här. Din hälsa kan du ge positiv energi genom att förvara symboler för hälsa här, förvara träningsvideor om du använder sådana, annars ger du bort dom. Du kan även ha bilder på spa, gym, träning som du tilltalas av och utövar, eller vill börja med. Träningsredskap och träningsböcker kan du också förvara här. Färsk frukt som är nyttigt för kroppen och en frisk växt kan vara andra välmående symboler för hälsa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0