Ljust och fräscht :)

Ja, precis som både boken och föreställningen heter där de driver med både det stora inredningsintresset som har spridit sig över hela landet och hur fastighetsmäklare beskriver objekt till salu, men ljust och fräscht var precis de orden som slog mig när jag hittade bilderna på detta hem :)
 
 
Jag blev så förtjust i detta hem då det känns varmt, mysigt och välkomnande. Jag hittade bilderna på en amerikansk blogg om Simple Living och hon som bor i detta hus har köpt det mesta på loppis eller garageförsäljning till en billig penning. Det behöver inte kosta mycket för att få en mysigt hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: birgit Ståhl

Jag är så tacksam att få läsa din blogg,den ger många tankeställningar.Jag är 60 år o förtidspensionär och har tröstat mej med klädshopping.Har en tanke om köpstopp får se om det blir av.Varje dag ser jag fram mot dina inlägg.

Svar: Att ha köpstopp ett tag kan vara bra för att kunna skilja på vilken shopping man gör för att trösta sig och vilken som är nödvändig, och är det så att du känner att mycket shopping handlar om tröst kan det vara bra att sluta shoppa och kanske samtidigt ha en samtalskontakt för att se närmare på varför man känner ett behov av den trösten.
None None

2012-09-21 @ 20:05:15
Postat av: Anonym

Hej!
Jag gillar också din blogg väldigt mycket. Har funderat på köpstopp. Köper mycket mindre nu och av bättre kvalite. Blir så trött på allt som tillverkas av så dålig kvalite. Det tär ju på jordens resurser.
Har funderat en hel del på boendet. Bor i en mindre trea med min sambo. Vill inte bo större i framtiden. Det jag önskar är ett större kök då vårat är väldigt litet och vi lagar mycket mat.
Jag rensar ofta, svårare att få sambon att göra det.

Svar: Jag håller helt med dig om att det är bättre att köpa färre saker och av bättre kvalitet. Då uppskattar man ju också sina saker mer :)
None None

2012-09-21 @ 20:22:39
Postat av: GeddFish

Vilken vacker blogg!
Hittade den när jag sökte på Tacksamhet.
Lite av mina tankar kan jag känna igen....
Jag bor för stort nu, borde byta till mindre.

Ha en fin lördag! ♥

Svar: Tack för din feedback! Det gör mig glad att få veta vad ni tycker om bloggen :)
None None

2012-09-22 @ 08:18:29
URL: http://gerd-geddfish.blogspot.com/
Postat av: Osloskånskan

Själv upplever jag ett sådant hem som väldigt "lättsmält". Det betyder inte att jag dissar det, men det är inget för mig. Jag kan tänka mig att det skänker ro i själen genom att ge betraktaren ett lugnt synsintryck. Själv gillar jag färg och lite annorlunda inredning med en glimt av saker som fångar ögat och den inre fantasin. Trots detta upplever väldigt många vårt hem som harmoniskt, då måste ju balansen ändå vara bra :-)

Svar: Ett hem som är harmoniskt att vara i behöver inte alls vara i ljusa, lätta färger även om vårt medvetande finner naturfärger lätta att vara bland. Harmoni i ett hem uppstår när det är harmoni mellan de olika elementen. Alla färger tillhör olika element och har även olika egenskaper. När det gäller färg tar vi in färgens energi även genom huden, så det är viktigt att tänka på vad rummet ska användas till och vad man vill uppnå där - är det lugn och avslappning eller är det energi man vill skapa? Återhämtning eller kreativietet osv? Att omge sig med saker man tycker är vackert, och tänka på att det ska vara balans mellan elementen gör att hemmet känns inbjudande och harmoniskt. Sen kan sådana hem se väldigt olika ut ;) Själv gillar jag naturfärgskalan men det är ju olika hur vi människor är, vilket ju är bra!
None None

2012-09-22 @ 15:36:03
URL: http://www.osloskanskan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0