Njut av livet och må bättre...

.... är titeln på en bok, skriven av Marguerite Walfridsson som jag för ett tag sedan såg i affären Body, Mind, Soul i Kungsbacka. Jag blev nyfiken på den och skrev upp den på min lista över litteraturtips. Igår lånade jag den på biblioteket.




Och det är en underbar liten pärla till bok. Marguerite beskriver vardagens stunder av lycka. Att upptäcka det som finns nära, runt omkring oss och som hjälper oss att njuta av tillvaron och må bättre.


Boken är indelad i kapitel som Doften, Maten, Väntan på våren, Musiken, Tystnaden, Hälsan, Dansen osv. Där skriver hon personliga betraktelser om saker som, om vi tar oss tid att upptäcka dom, ger livet en extra dimension. Själva kärnan i mindfulness.


Utdrag ur kapitelt om doft:


"Doft är som musik, musik är som doft. Lika omedelbar, lika stämningsspande. Doften når vårt innersta ofta utan att vi vet om det eller lägger särskilt märke till den.
   Doften vägleder oss i tillvaron. Det gäller bara att vara öppen för den, för alla dofter, för de finns ständigt omkring oss. Det gäller att lägga märke till de signaler näsans receptorer skickar vidare till hjärnan."


Vidare;

" När vi är små går vi ofta på näsan som en hund som läser av sin miljö. Därför minns vi också många barndomsdofter så väl. Lukten av jordkällare, strandens våta, dyiga lukt eller tångdoften, fräscht jodaktig eller vidrigt rutten och jäsande. Vi minns lukten av våta nytvättade trasmattor på tork, vedbodens terpentinrika doft, resedablomman i mammas rabatt, den nyfångade fisken, myrens doft av pors och skvattram. Lök, jordig potatis och persilja i köket."

En underbar liten pärla till bok och konsten att njuta av livet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0