En vecka med Lina

Vi har under veckan provat Linas matkasse. Ni har säkert sett reklamen på TV där man kan testa en vecka för 499 kr. Jag nappade på det och tänkte iallafall testa en vecka. Förra söndagen kom det två välfyllda kassar hemlevererat med ingredienser för veckans matlagning inklusive recept. Allt är beräknat för fyra personer, och vi är ju bara två i vår familj. Men, jag har matlåda med mig till jobbet varje dag plus att matkassen bara kommer varannan vecka, så jag tänkte att det kan vara skönt att ha lite färdig mat i frysen för dagar då man inte vill/orkar/hinner laga mat.



Veckans recept såg läckra ut, eller vad sägs om

* fisk i dill- och pepparrotssås med kokt potatis och en sallad med vitkål, morötter, paprika och purjo
* spenat- och ricottacanelloni med samma sallad som ovan plus en citronmarinerad bönsallad
* persiljetoppad nikkaluoktasoppa med bröd
* viltskavspasta med skogschampinjon och pepparrot
* etiopisk kycklinggryta med ägg


Hur gick det då? Jag gillar att göra listor, och delvis att följa dom, men jag vill även ha utrymme för spontana infall.


Vi började veckan med fisken. Dottern var mycket skeptisk till den, men den fick mer än godkänt av oss båda. Salladen till var supergod, och det här kommer jag göra fler gånger.


Tisdagen var en stressig dag. Jobbade till halvfem och så en halvtimme att ta sig hem. På tisdagar rider jag och denna vecka var det dubbellektion, vilket innebar att jag skulle vara i stallet senast klockan sex. Så på en timme skulle maten lagas, ätas, jag skulle byta om och ta mig till stallet. Vi gjorde inget av det som fanns med i kassen, utan jag slängde ihop några pannkakor och det fick bli vår middag.


Onsdagen var min lediga dag, och jag gjorde viltskavspastan till lunch. Den var sådär tyckte jag. Smakade inet så mycket i sig själv, och kändes inte som den riktigt passade till tagliatelle som var med i påsen. Fick en hel del över, så det kryddar jag på lite mer och äter med kokt potatis och kanske lite lingonsylt eller gelé. På eftermiddagen var jag på massage, och precis innan jag skulle in till den ringde dottern och ville till Freeport och kolla på Converse, så efter massagen åkte vi dit. Hungriga var vi båda två, så middag fick bli på McDonalds.


Torsdag känner jag att hela kylskåpet är fullt med mat, både tillagad och råvaror som inte har använts än. Till middag lagade jag soppan. Den var väldigt god. Vi har gjort Nikkalouktasoppa förut och visste att vi gillade det. Det fick även följa med en portion till jobbet dagen efter.


Fredag när dottern är hos mig brukar innebära tacos. Så även denna fredag. Men i Linas matkasse fanns det både gurka, tomat och majs med, och även om det var meningen att de skulle vara med som tillbehör till andra måltider användes dom till tacos istället.


I kylskåpet låg fortfarande den fina gårdskycklingen och väntade på att lagas till. Den etiopiska kycklinggrytan verkade väldigt god, men jag gillar inte att göra gryta med kycklingdelar så kycklingen blev istället ugnsstekt och åts med potatis och morötter som fanns kvar sedan tidigare i veckan. Även det som fanns kvar av salladen åts till kycklingen. Den grytan som står med i receptet kommer göras kommande vecka, men med kycklingfilé.


Det som inte tillagades under veckan var den vegetariska rätten - spenat- och ricottacanellonin som kommer ätas i början av kommande vecka.


Överhuvudtaget är jag väldigt nöjd med testningen. Jag funderade på om jag skulle fortsätta ytterligare någon vecka till ordniarie pris, 745 kr. Det jag inte tycker om är att det är bara några dagar innan leverans som jag får veta vad kommande vecka innehåller, och om jag ska avboka måste det göras en vecka innan. Jag vill gärna veta innan vad jag får och ta ställning till om det passar oss. En kollega, som bor i Varberg, får leverans en vecka innan mig och hon hade fått mail om kommande veckas mat redan.


Där fanns det mycket gott, kycklingfilé med solrosfröpestoströssel, fisksoppa, köttfärslimpa med lite annan kryddning, fläskytterfilé och potatismos med parmesan. Det är de rätterna jag kommer ihåg, men det lät gott alltihop så vi kör en vecka till :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0