Stressa julen

I fredags startade julmarknaden på Tjolöholms Slott strax söder om Kungsbacka igång. Då jag jobbar för kommunen hade vi gratis entre den dagen och då jag var i närheten på ett jobb kikade jag in på vägen hem (och köpte världens godaste saffransmuffins).
 
 
De hade gjort jättefint, med massor av försäljare, granar, ljusslingor och julmusik, men jag fick ändå ingen känsla. Jag ser överallt hur man startat med julen, läser bloggar som julpysslar, dricker glögg, köper julklappar, har satt in en gran, dekorerat med tomtar - och jag tänker - det är bara november!!! Mitten av november dessutom!!
 
 
För min del börjar julen till första advent. Innan dess är det höst. Men jag könner hur jag dras med av andras stress att sätta igång julen så tidigt, fast jag inte vill. Sa senast igår att vi måste köpa luciagrejer i tid, innan de tar slut. I affären står flera och river och sliter i lucialinnen, och jag tänker sen - det är en månad kvar till lucia. Det är ingen panik!!!
 
 
Nej, jag lutar mig tillbaka och njuter av hösten ett tag till, och vi börjar förbereda förberedelserna för jul :) Funderar på vilket julgodis vi vill göra, vad vi vill baka, vilka julmarknader vi vill gå till osv. Nästa helg ska vi baka lussekatter för det vill jag ha till första advent, men i övrigt får julen vänta till sin tid.
 
 
<3 man måste inte ha en STOR gran <3
funkar lika bra med en liten på ett bord......
ph. http://www.maleviksrosentradgard.blogspot.se/
 
Så här såg det ut på bloggen maleviksrosentradgard.
 
 
 
 
Så här såg det ut på bloggen Fyra årstider idag.
 
 
Jag har full respekt för dem som älskar julen så mycket att de inte kan vänta med att få sätta igång med julskapandet. Det viktigta är att jag vet hur jag vill ha det, och att inte dras med i julhetsen och bli stressad av att "alla andra redan har satt igång". Till advent går jag "all in". Då åker tomtar, ljusstakar ja allt fram och så njuter jag av det i en månad och till nyår packar jag ihop allt igen. En månad om året har jag jul :)

Kommentarer
Postat av: piah

hej ! Jag har följt dina kloka inlägg på bloggen och blivit så inspirerad. Jag har rensat mycket och vill leva 'enklare'...håller med dig ...varför stressa...bara för att de i 'kommersen ' vill det.
Nej, nu tar vi ut det sista mysiga av hösten !
;) kram *piah*

Svar: Ja, njut av den årstiden som är, istället för att titta framåt och längta till nästa. Varje tid har sin tjusning tycker jag
None None

2013-11-17 @ 17:46:36
URL: http://piahsblommorochting.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0