Matinspiration

Jag tänkte att jag skulle göra en Julie & Julia, för er som har sett filmen. Där lagarJulie alla rätter i en gammal kokbok skriven av Julia Child.
 
 
En av mina absoluta favoritförfattare av kokböcker, Monika Ahlberg, har kommit ut med en ny kokbok som verkar vara precis i min smak.
 
 
 
 
Vardags Mat - ja, vi behöver ju äta alla dagar, och jag vill äta mat som är god, ren, omväxlande men som inte tar alltför lång tid att laga, eller kräver massa komplicerade moment. När jag bläddrat i denna boken hittar jag direkt massor av recept som tilltalar mig, så efter att ha avvaktat med inköp i ett par månader har jag nu slagit till och beställt den.
 
 
Att göra något liknande som i filmen, att laga sig igenom hela kokboken recept för recept, låter ganska roligt, tycker jag. Kanske upptäcker jag nya favoriträtter eller nya favoritingredienser som jag normalt sett inte brukar använda. Lite experimentell äventyrslusta så här på våffeldagen :))

Kommentarer
Postat av: Maria

Oj vilken kul ide, får nog ta o gå igenom mina kokböcker oxå. Perfekt nu när vi har tre tonåringar hemma som ska få bli mer o mer delaktiga i matlagningen :)

2013-03-26 @ 21:29:46
Postat av: Carina

Du kommer inte att ångra dig.Jag har också denna kokbok och har redanfått några favoriter tex kycklinggryta med nötsmak och gurksallad sid 160 och parmesangratinerad fisk ( morotslantarna ok men inte mer sid 88 och ugnsbakad fisk med räkor och dill sid 86.Eller alla recept som jag har gjort har smakat bra.Jag höll på att glömma Zucchiniplättar med persiljesås sid 274 smakar som pannkakor men blir ett nyttigare alternativ.

Svar: Tack för tipsen Carina :)) Ja jag kunde ju snabbt se att det fanns en mängd recept som jag troligen kommer gilla mycket, så nu ska det testas mat! Undrar hur många dagar det tar att ta sig igenom hela kokboken ;)
None None

2013-03-27 @ 12:39:04
Postat av: Carina

Det tar nog ett tag att ta sig igenom boken.Om du gillar Monika Ahlberg så kan jag tipsa att hon skriver en blogg för tidningen allt om mat.Där lägger hon ibland ut nya recept och svara på frågor.

Svar: Japp jag har upptäckt hennes blogg och läst lite. Gillar det hon skriver men inte bloggens layout
None None

2013-03-27 @ 22:23:15
Postat av: Carina

Håller med om bloggens utseende.Lite feng shui där skulle göra nytta ;-)

2013-03-29 @ 20:51:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0