Skördefest

Åh vad jag tycker det är mysigt med höst, och själva ordet skördefest låter så härligt tycker jag. Skördefest med allt som finns att ta hand om så här på sensommaren/hösten. Det känns så rikt på något sätt tycker jag att se det överflöd av både grönsaker, frukter och blommor som finns nu. Jag älskar höstens färger också. Skördefester finns det många rumt om i landet nu. I torsdags var jag på Inspirera i Särö där de laddat upp med grönsaker i krukor, blommor från Danmark, tomatsoppa och vin till alla kunder. Supermysigt :)
 
 
 
 
 
 
 
Höbalar ger så lantligt, mysigt intryck tycker jag. Det skulle jag kunna tänka mig att ha i min trädgård och bygga upp höststilleben kring.
 
 
 
 
 
Pumpor hör hösten till, precis som olika kålsorter, solrosor, mogen majs.
 
 
Nästa helg är det skördefest på Tjolöholms Slott där massor av lokala producenter säljer årets skörd.
 
 

När skörden är bärgad ställs det till med fest på godset! Under två dagar säljer halländska matproducenter höstens nyskördade delikatesser. Godset dekoreras med årstidens vackra grönsaker och frukter.

I slottets salar och salonger kan besökarna följa med på en halländsk smaksafari - en matupplevelse som får det att vattnas i munnen. Hela godset är fyllt med aktiviteter - hälsa på gårdens alla djur, njut av halländsk dans och musik, lär dig mer på miniföreläsningar och roa dig bland mängder av barnaktiviteter.

 

 

 
Skördefesten på Öland har jag aldrig varit på, men de har visat lite från den veckan som har gått på morgonTV. Någon gång ska jag åka dit. Det är så vackert att åka till sommarställen när högsommaren och den stora turistsäsongen är över.
 
 
 
 
Nu till helgen ska jag iallfall till Tjolöholm och funderar redan på vad jag ska laga för gott nästa helg med alla goda grönsaker som jag troligen har med mig hem :) Kanske något gott med lamm. Åh, jag älskar höstens mat med alla goda soppor och grytor. Idag blev det en fransk köttgryta som fått stå i ugnen i nästan två timmar och gotta till sig. Härliga söndag och härliga höst ;))
 

Kommentarer
Postat av: GeddFish

Skördefest. Gudagott. Mysigt.
Jo, jag har varit på Ölands skördefest tre gånger. Det har varit i samband med att vi långtidscampat på norra Öland.
Ha det gott♥

2012-09-30 @ 21:29:06
URL: http://gerd-geddfish.blogspot.com/
Postat av: Camilla

Visst är det härligt med höst! Jag ska också på skördefesten på Tholöholm tänkte jag. Blir första gången på en skördefest för mig :)

Tack för en inspirerande blogg!

2012-10-01 @ 11:54:00
Postat av: Carina S

Coop har bra priser på lammkött denna veckan.

2012-10-01 @ 21:08:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0