Garderobskapsel

Ett sätt att få garderoben att fungera på ett bra sätt, utan att behöva ha massor av kläder är att tänka i garderobkapseltermer där varje plagg fungerar ihop med i stort sett vilket annat plagg som helst. Jag börjar dras mer och mer mot en preppylook, dvs en ganska klassisk enkel stil. Mina nyckelplagg i denna look är dessa; ett par mörkt blå jeans, ett par beige byxor i ridbyxmodell, en vit skjorta, en blåvit blus, en marinblå flätstickad tröja alt en vit sommartid, en tjock polotröja i ull som också är kabelstickad, en marinblå kavaj med emblem på bröstfickan, en rutig ullkavaj, ett par svarta loafers med klack och ett par skinnstövlar i ridstövelmodell. Som jacka kan jag tänka mig Lexingtons fina quiltade jacka i beige eller marinblått. Färgerna i denna garderobskapsel håller färgskalan marinblått-beige-vitt med svarta accesoarer som skor, skärp och väska. Vill man sedan lägga till något i färg passar både rött och rosa till denna färgskala.
 
 
Jag är inget vidare på att göra klädcollage ;) men jag tror ni får en bild av hur jag tänker när det gäller garderobskapsel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: CrimsonAnna

Så roligt:) Jag är inne i en tid när garderoben behöver förnyas och jag har samma tanke om att så gott som alla plagg ska kunna kombineras. Jag har dock valt två andra skalor svart-grått-vitt och rött-lila-blått.

Svar: Vilka härliga färgskalor. Svart-vitt-grått funkar ju alltid ihop, antingen som en monokrom outfit eller pigga upp med lite färg. Rött-lila-blått känns färgstarkt och härligt :)
None None

2012-09-13 @ 15:02:17
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Yve

Känner att det är min stil mer o mer också. Håller på att rensa ur garderoben på det som inte är "jag" längre.Mycket kläder försvinner.Önskar bara att jag skulle kunna ha ylletröjor, det finns ju så många snygga men det sticks o kliar tyvärr.

Svar: Visst är det härligt att renodla garderoben. Det behöver inte vara så många plagg, för om man bara har plagg man trivs i och känner sig hemma i känner man sig också fin :) Tråkigt att du inte kan ha ulltröjor. En del är väldigt känsliga mot kliandet, men det finns vissa ulltröjor som inte kliar alls, medan andra kliar så jag inte heller kan ha på mig dom. Och jag har alltid något under så det inte är direkt mot huden.
None None

2012-09-13 @ 16:26:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0