Ett mindre boende

I boken jag precis har läst ut beskriver författaren deras resa mot att leva ett enklare liv. En del i den processen har varit att successivt minska sitt boende, och därmed också rensa bland sina tillhörigheter. Nu bor hon och hennes man med sina två katter i ett sk tiny house. Jag blev inspirerad av tanken att bo på liten yta, att inte använda mer utrymme än man behöver vilket också medför att boendet blir mycket billigare.
 
 
 
Så här ser deras tiny house ut och de har valt att ha hjul på sitt hus så att de lätt skulle kunna flytta med sig huset om de vill flytta till någon annan del av USA.
 
 
Men det finns massor av olika modeller på små hus.
 
 
 
 
 
 

Ett mindre hus innebär också att det tar mindre tid att städa och ta hand om huset. Om man funderar på hur mycket utrymme man egentligen behöver per person så är det inte så mycket.
 
 
 
Med ett mindre hus frigörs både pengar och tid till att göra saker som man vill göra, det som gör en lycklig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Med ett bra utrymme utomhus blir boendeytan mångdubbelt så stor under de varma sommarmånaderna, och mer tid tillbringas utomhus.
 
 
 
Älskar trädäcket och dem fina trädgårdsplaneringen på denna bilden, men undrar vad alla ledningar bakom är för något. En del av de lösningarna jag har sett när det gäller små hus är inte så bra enligt Feng Shui. Jag har tex sett att för att spara förvaringsyta förvaras knivar på magnetlist på väggen och knivar ger en vass Feng Shui och bör stoppas undan i en låda eller i ett knivblock. Kraftledningar är också dålig Feng Shui.
 
 
Husen kan se olika ut, men har det gemensamt att de är små.
 
 
Hur mycket yta behöver man egentligen???
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0