Lugnet på landet

Det började med ett par dagars ofrivillig bloggpaus då min internet uppkoppling hemma inte fungerade, och inte heller telefonen då jag har IP-telefoni.


Men Valborgshelgen hade jag redan bestämt att jag skulle tillbringa hos en nyfunnen vän, och även Feng Shui-kollega som har en gård strax utanför Varberg, med Bed & Breakfast.


Från Varberg åkte jag ett par mil inåt landet. Vilken härlig känsla. Underbar natur överallt, och djur vart jag än tittade. Jag fick stanna på vägen då en bonde skulle ta in alla sina mjölkkor för mjölkning, och de hade många. Jag såg att de blev stressade av att bilar väntade, men jag ville säga till dem att jag har all tid i världen, ni behöver inte skynda er för min skull. Körde en bit till och där fanns det både fårfarm och hönseri. Svängde upp på en liten smal väg, och där var en hage full med får och väldigt små, söta lamm. Jag stannade bilen och gick ut och tittade på de små sötingarna innan jag fortsatte.


Väl framme har jag njutit i stora drag av den avkopplande miljön, ett fantastiskt välkomnande av både människor, hund och katter. Jag satte mig på utsidan och vips hade en katt hoppat upp och lagt sig till rätt i knät.


Gården ligger så  vackert med utsikt över ängar, hagar och åkrar. Jag tog en promenad och kom upp i bokskogen och plötsligt springer ett rådjur precis framför mig.


Det är ju detta jag längtar efter. Lugnet, närheten till naturen, men ändå inte för långt till stan. Här har de två mil till Varberg, två mil till Falkenberg, två mil till Ullared om man längtar till shoppingparadis vilket jag ju inte gör och bara en mil till havet och sandstrand. Perfekt.


På kvällen kom några grannar över och vi premiärgrillade, drack lite gott vin och sen hamnade vi tjejer i den vedeldade badtunnan. När jag kom upp hade mer än tre timmar förflutit. Så härligt med värmen, pratet, skratten och se upp på den stjärnklara natthimlen.


Ja, här tankar jag kraft och energi, och här har jag bestämt att jag kommer hålla kurs med tema Balans i livet efter sommaren. Ni som är intresserade av att få ta del av personlig utveckling, positiv psykologi, feng shui, simple living, styling, yoga i en underbar miljö är varmt välkomna.


Gården heter förresten Karlsbergs Gård och hit tänker jag även ta med mig mina tjejkompisar. En bit bort finns det möjlighet att hyra islandshäst och rida ut på tur längs med havet. Jag kan se oss rida i några timmar, laga mat tillsammans och avsluta dagen i badtunnan. Ett härligt sätt att umgås. Landet gör mig gott ;)


Kommentarer
Postat av: Caroline Lindgren

Ahh vad härligt detta låter. Bara njut och ta hand om dig själv.



Varma hälsningar



Caroline

2012-05-01 @ 13:11:34
Postat av: Kristina

Åh, vad spännande det låter med din planerade kurs. Jag ska hålla ögonen öppna för mer information. Jag antar att du skriver om det här på bloggen, eller informeras det på annat sätt?

2012-05-01 @ 20:47:56
Postat av: Geta

Vilket underbart ställe! Och din kurs låter väldigt intressant,skulle vara kul att få möjlighet att gå. Skönt att du är tillbaka på bloggen förresten. Jag har saknat dina inlägg!

Kram.

2012-05-01 @ 22:12:15
URL: http://getasvind.blogspot.com
Postat av: Carola J

Hej! Det låter härligt där du var! Din kurs låter spännande! Skulle vara kul att gå den. Har saknat dina inlägg! Kram



Carola i Arboga

2012-05-02 @ 21:09:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0