Skjuta upp saker

Brukar du skjuta upp saker som ska göras? Jag är expert på det. Jag gör mycket, men en del saker är jag expert på att skjuta upp. Vad hände då? Jo, det där som jag vet att jag borde göra, men inte gör, ligger i mitt huvud och mal och mal, stjäl massor av energi.


Nu har jag just tagit itu med en sån där sak som jag skjutit upp i flera veckor. Jag tyckte det verkade jobbigt att göra, men i själva verket skjöt jag upp det för jag var inte säker på hur man gör och var rädd att jag skulle fastna någonstans mitt i och inte veta hur jag skulle fortsätta. Men nu kände jag att jag var tvungen att göra det och vet du vad....det tog mig fem minuter. 5 minuter!! Sen var det klart, och jag har gått i veckor och skjutit upp det.


Vad trodde jag då? Att det skulle lösa sig av sig själv? En sak som både blir en fördel men också en nackdel med att bo själv är att jag också får göra allt själv, även sådant jag helst hade sluppit som att rensa avlopp, byta däck på bilen, borra i väggarna (jag är inte så förtjust i elverktyg). Fördelen är att jag till slut, efter att ha skjutit upp det i evigheter, måste ta tag i det själv om det ska bli gjort och det får mig att växa som människa och få ett större självförtroende. Jag kan själv :)


Jag har ett antal saker som jag skjutit upp ett bra tag. Nu tänker jag göra en lista över de sakerna och sen beta av dem en efter en. Några ska jag börja med redan idag, nämligen att åka iväg och ta ett nytt foto till mitt körkort som går ut om några veckor, och köpa ny lampa och torkarblad till bilen. Sen får jag väl läsa i instruktionsboken hur man gör när man byter dem ;)


Vad har du för saker som du skjuter upp? Välj en av de sakerna som får dig att må sämst över att det inte blir gjort och gör det i helgen :)

Kommentarer
Postat av: Mia

Jag är också bra på att skjuta upp saker & ting...Ska ta tag i nåt varje vecka som jag har skjutit upp länge bl.a en stor hög med kläder som ska lagas! Det har stört mig länge./Mia

2012-01-28 @ 23:48:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0