Rensa, rensa, rensa

Den första åtgärden om du vill göra ditt hem mer harmoniskt är att börja rensa. De allra flesta av oss har alldeles för mycket saker. Dessa saker hämmar energiflödet i hemmet och kan lätt göra att energin stagnerar. Att röja och rensa bland alla saker hemma frigör energi och är också ett bra botemedel mot stress :) Att ha ett lättare hem med färre saker, som alla är älskade och används ger en skön harmonisk känsla.


Det finns flera alternativ med vad du ska göra med det du rensar bort; kasta, ge bort, sälja, ev förvara någon annanstans (men oftast är det inget bra alternativ)


Att rensa bland alla saker ger dig massor tillbaka:


* Utrymme för de saker du verkligen använder och tycker om


* Tid du sparar genom att slippa leta igenom röran av saker, varav de flesta är sådant du inte använder, för att få tag på det som du verkligen behöver


* Du sparar pengar som det kostar både att förvara och att underhålla sakerna, och om du säljer det du inte har användning för får du in pengar du kan använda till något roligare


* Tillfredsställelse genom att dela med dig av saker du inte längra har användning för. Saker du inte använder kan vara precis vad någon annan har behov av!



Fungerande saker är dumt att slänga, så fundera på vad du kan göra istället;


* Ge till välgörenhet. Själv ger jag alla min utsorterade saker till katthemmets loppis, men det finns massor av organisationer att välja mellan. En del kan även hämta saker så du behöver inte köra dit dem själv


* Ge till en vän, men kolla först att det är något de verkligen behöver så du inte lastar över dina saker på någon annan och att de bara blir stående där


* Sälj själv, antingen på loppis eller genom någon internetsajt som Tradera eller Blocket. Det kan finnas mycket pengar att tjäna ;) 



Kommentarer
Postat av: jeanette sandelin

just idag har jag fått in 80 kr på två saker jag sålt på vår köp- o säljsida på facebook. vi är drygt 260 medlemmar i kommunen.

det mesta bär jag till returen. ger bort en del men är noga med att mottagaren verkligen säger nej när jag frågar.

nu ska vi samla kosing jag och tjejerna - vi ska till globen på alla helgona :)

2012-02-15 @ 14:26:47
URL: http://jeanettish.blogspot.com
Postat av: balansilivet

Visst är det härligt att ha ett mål att spara mot, och att saker som bara är ståendes hemma till ingen nytta kan vara ett sätt att komma iväg på något roligt, kanske en resa ;)

2012-02-16 @ 13:18:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0