Badrum

När det gäller badrum är det viktigt att här känna sig bekväm och skyddad. Här är en plats för både återhämtning och en plats för renhet. I Feng Shui sammanhang säger man att det är risk för att chi blir sunkig i badrum. Här är det viktigt att hålla rent i avloppen (även om rengöra dem inte står högst på min lista över saker som är roliga att göra). Det är också viktigt att toalettstolen är stängd så att inte energin, chi, försvinner ut och ens chanser mer eller mindre spolas iväg.


Även i badrummet är det viktigt att tänka på balansen mellan de fem elementen. Vattenelementet är ju av naturliga skäl redan ordentligt representerat men även metallelementet i de flesta badrum. Detta då många badrum har vitt kakel och vitt porslin och den vita färgen står för metallelementet.


För att få balans vill vi föra in de övriga tre elementen; jord, trä och eld. Om du använder blåa handdukar blir det ännu mer överslag av vatten, då blått tillhör vattenelementet, medan tex beiga handdukar kan vara ett sätt att tillföra jord. Även saker tillverkat av trä tillhör jordelementet.




I detta badrum tillför träbänken och trädetaljerna jordelement. Brädornas uppåtgående mönster tillhör träelementet, men här skulle det göra en stor skillnad genom att tillföra en grön växt.


Eldelementet är något vi inte behöver så mycket av. Här skulle några tända ljus få representera elden, eller så kan man använda eldfärger som rött, cerise, klart gul eller klart orange på en liten accent, kanske några fina burkar med shampo, hårinpackning etc i någon av dessa färger. Det skulle räcka med det lilla för att få balans mellan alla fem elementen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0