En trivsam jul

Alla har vi olika bilder av hur en "perfekt" jul är. Den perfekta julen för mig är lugn och fridfull. Igår morse vaknade jag någon timme före dottern, tog en skinksmörgås och pysslade lite hemma. När hon vaknade satt vi tillsammans i soffan och tittade på Astrids jul på TV (vilket jag tycker är mycket trevligare på julen än Kalle. Jag förstår inte riktigt hur Disneys tecknade filmer, som inte alls handlar om julen har blivit en sådan viktig tradition i många familjer. Astrid Lindgrens historier tilltalar mig mer) samtidigt som hon åt frukost och öppnade sin första julklapp.
 
 
Efter det kände jag först en stunds stress då hennes pappa kommer till oss och äter jullunch och det var mycket att fixa innan. Men så tänkte jag, är det viktigt att allt är klart innan han kommer? Nej, självklart inte. Antingen får de vänta en stund tills maten är klar, eller så får de hjälpa till att få allting färdigt. Med den tanken försvann känslan av stress och dottern och jag fixade till julbord och dukning utan stress.
 
 
Efter några timmars samvaro, med julbord, klappöppning och ja, den traditionella Kalle Anka-timmen (då jag passade på att fixa undan en del) åker sen dottern med sin pappa till farmor och farfar för att fira jul där på kvällen. Jag är då ensam, vilket kan ses som sorgligt för vissa, men jag njuter av lugnet och tystnaden. Jag började med att ta en timmes promenad, vilket jag alltid gjorde förut när hunden levde, men efter all mat, värme, stoj som det blir under julfirandet är det väldigt skönt att komma ut, få frisk luft och röra på sig. Kvällen innan hade vi fått mycket snö så jag pulsade helst runt på små vägar där det inte var plogat.
 
 
Idag, på juldagen, ska jag ha i mitt tycke en jätteskön dag - tagit på mig de nya myskläderna jag fick i julklapp igår, tagit fram kartongen med chokladpraliner som också var en julklapp och boken jag fick för några veckor sedan av Irene, med bloggen Harmoni i hemmet. I kylskåpet står massa rester från igår så när jag blir hungrig plockar jag bara fram mat därifrån och behöver inte laga något alls idag (eller i morgon heller ;))
 
 
 
 
Imorgon kommer jag även få njuta av min julklapp till mig själv - tvådagars dressyrkurs, men idag blir det en lugn dag med bok, film och choklad. Kan man ha det mycket bättre? ;))) Detta är en perfekt jul för mig.
 

Kommentarer
Postat av: milla

Verkar ha en riktigt mysig jul:) Ha en bra fortsättning

2012-12-25 @ 11:38:25
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Carola

Hej! Det låter som en jätteskön jul! Ha det fortsatt lugnt och skönt! Själv är jag på väg hem från julfirande med släkten. Nu ska jag, sambon och vuxen som ha det lugnt och skönt idag och imorgon. Kram!

2012-12-25 @ 13:27:54
Postat av: Monica

Vill bara önska en god fortsättning på julen och gratulera din dotter till vinsten. Hennes berättelse är fantastiskt bra och välskriven för en så ung tjej. Är säkert inte det sista pris hon kommer få för sitt skrivande. / Monica

2012-12-25 @ 21:12:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0