Vad är god Feng Shui?

I en kommentar till ett inlägg jag gjorde i förra veckan, där jag visade saker jag rensat ut från mitt hem skrev Anna följande:


Jag har en fundering som du gärna får reflektera kring i bloggen (och som kom upp angående dina vinglas)-svensk konvention säger ju att man ska ha servis för 12 dvs. ett större sällskap-men jag är inte jätteförtjust i att ha större fester. Är det då god feng shui att ha fler så att man kan välkomna fler gäster eller att gå på sin egen magkänsla?





Ja, om man tittar i etikettböcker brukar det stå att man ska ha ett dussin av porslin, glas och bestick, så man kan bjuda större sällskap. Men, de flesta av oss lever inte så idag. Det är sällan vi har så stora bjudningar, eller ens vill ha det. God Feng Shui är det när du använder de saker du har, och tycker om dom!


Om saker inte blir använda, utan bara står och samlar damm ger det istället upphov till stagnerad chi. Energin går ner i områden som aldrig eller sällan används. Av mina tolv vinglas var det bara de två som stod närmast som kom ut från skåpet emellanåt, och någon gång kanske fyra eller fem av dem. Resten blev bara stående och såg ledsna ut. Att ha saker som man inte använder, eller vill ha, är inte god Feng Shui.


Om du däremot rensar bort saker som känns överflödiga ger du möjlighet för nya saker att komma in i ditt liv. Visst kan man tänka att om du har mycket porslin och glas inbjuder du till att ha stora kalas med många vänner, men om du aldrig har det, eller ens vill ha det, har det motverkat sitt syfte.


Nej, följ din magkänsla och omge dig bara med saker du tycker om och som används, oavsett vad konventionen, etiketten, vad man "borde" göra/ha osv säger. Det är ju du som ska bo där, och det är du som ska må bra och trivas i ditt hem. Att möblera för någon annan, eller ha saker bara för att man förväntas ha det, men som inte stämmer med dig ger bara dålig energi.


Kommentarer
Postat av: CrimsonAnna

Tack så mycket. Det var det jag kände. Då ska jag köra på för färre personer-och får jag lust att ordna stor fest går det alltid att låna:)

2012-04-25 @ 14:32:01
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Birgitta

Ja den som "lånar ut" brukar bli glad över att få hjälpa till...

2012-04-27 @ 07:10:31
URL: http://mindreprylar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0