Läget - viktigast av allt

När det gäller att välja bostad är det läget som är det absolut viktigaste. Mäklare säger att det är tre saker som styr priset; läget, läget och läget. Även sett med Feng Shui-ögon är det läget som står för upp till 80% av om hemmets energier är positiva eller inte. När det gäller planlösning, möblering och i stort sett allt som har med själva huset att göra så går det att förändra (även om vissa saker kanske kostar för mycket för att kännas genomförbart, men möjligheten finns alltid). Däremot går det inte att ändra läget, eller saker runtomkring som vi själva inte kan påverka.


Jag letar ju efter ett mindre hus för dottern och mig som jag skrivit om tidigare här på bloggen. Såg ett hus som skulle passat oss ganska bra, till ett rätt ok pris, men så såg jag denna bilden





Att bo såpass nära kraftledningar är inte ett bra Feng Shui-läge (här verkar huset inte heller ha så bra stöd i ryggen) så detta huset avskrevs som möjligt för oss direkt. För att se om ett hus har ett gynnsamt läge är det viktigt att titta på hur det ser ut i närmiljön; Vilka grannar finns det? Hur ser naturen ut? Finns det stöd i ryggen? Finns det något annat som stör tex mobilmast eller kraftledningar?


Ett ultimat läge är där huset har kraftposition, dvs har stöd i ryggen av tex skog, ett berg, annan bebyggelse stöd på båda sidorna och fri sikt framåt. När man åker runt kan man se en hel del hus byggda precis vid skogsbrynet och med hela åkrar eller ängar framför sig, medans andra hus är utslängda mitt på åkern med bara tomhet runt omkring. I vilket hus skulle du känna dig tryggast?


Kommentarer
Postat av: Sofie

Hej!

Vad gäller om läget för lägenheter? Vad ska man tänka på?

2012-04-11 @ 06:16:27
Postat av: balansilivet

När det gäller lägenhet är det också läget på själva huset som är viktigt. Titta hur det ser ut i närområdet, titta på vad som finns runt omkring. Hur ligger lägenheten i huset? Vad har du utanför ditt/dina fönster? Sen är det viktigaste området i själva boendet entrén och hallen. Det är ju här energin kommer in i bostaden, och det är viktigt att det inte är blockerat här, eller att chi, energin rusar för snabbt in, och kanske direkt ut igen. Efter hallen är sovrummet ett oerhört viktigt område. Här ska du vila och återhämta dig. Det är här kroppen hämtar ny enerig varje natt, och det är viktigt att se över vad du omger dig med där.

2012-04-11 @ 17:14:27
Postat av: Anna-Lena

En fråga angående bagua och väderstreck i Feng Shui... Jag har hittat en bagua som man delar in ritningen på huset i 9 lika stora delar och sedan överför de olika områdena i baguan till ritningen. Är detta korrekt eller ska man även ta hänsyn till väderstrecken enligt kompassen innan man lägger ut de olika områdena över ritningen?

2012-04-11 @ 20:32:18
Postat av: balansilivet

Anna-Lena: Det finns två olika typer av bagua. Den ena, som du har hittat, kallas för tredörrarsbagua där man delar in i nio lika stora delar och sen lägger över planlösningen för hemmet med början vid ytterdörren. Den baguan är modernare och anpassad för oss i väst, och är lättast att använda då hemmet är fyrkantigt eller rektangulärt.



Den andra typen av bagua kallas för kompassbagua och då är det enbart väderstrecken som styr hur man delar in hemmet i olika baguaområden.



Dessa två olika typer av bagua ska inte användas samtidigt, utan utifrån hur huset ser ut, och naturligtvis kunskap, väljer man den ena av dessa och använder den. Tredörrarsbaguan kan vara lättare att använda och förstå.

2012-04-12 @ 08:52:15
Postat av: Anna-Lena

Tack för ditt svar, kom på en följdfråga. Hur gör man om man har 2 våningar på huset med tredörrars baguan? Lägger man ut den även på övervåningen utifrån ytterdörren eller där trappan kommer upp?

Regniga hälsningar från norr

Anna-Lena

2012-04-12 @ 09:13:41
Postat av: balansilivet

Den generella regeln är att man lägger den med början där trappan kommer upp på andra våningen, men det beror lite på hur trappan ser ut och i vilket baguaområde den hamnar om det går att använda på det sättet eller inte. När det inte går att använda baguan utifrån där trappan kommer upp så flyttas baguan från nedervåningen upp på övervåningen, och de olika livsaspektsområdena hamnar då på samma ställe på övervåningen.

2012-04-12 @ 12:49:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0